מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן 3.4 מתעורר כמה פעמים בלילהרקפת גלאור02/03/2010
בני בן 3 ו4 חודשים מתעורר כמה פעמים בכל לילה וקורא לי (בטון של בכי) לבוא אליו בטענות שמשהו מפחיד אותו שהוא רוצה שאני אשב איתו . . ניסיתי לברר כמה פעמים מה מפחיד אותו אך הוא לא יודע. לי נראה שהוא רוצה את תשומת ליבי, לאחרונה החל גם לפעמים לעשות את צרכיו בלילה.
אני אם חד - הורית וגדלתי בלינה משותפת בקיבוץ ועד היום כל מה שקשור לשינה בלילה הוא נושא רגיש אצלי. ברור לי שמאז שהיה קטן העברתי לו את פחדי בתת מודע (קפצתי לכל קול הכי קטן), וכן מאז שהיה תינוק לא ישן כל כך טוב בלילה. (אני מסרבת לקחת אותו לחדר השינה שלי ולמיטתי), אך איני יודעת כיצד לנהוג. יש לציין שאצל הורי הוא ישן מצוין (פעמיים בשבוע בימים קבועים), הוא היה מוכן גם יותר. במשך היום (אחה"צ) אני מרגישה שהוא מקבל ממני הרבה תשומת לב.
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רקפת
אודט בוקאי17/03/2010קודם כל אני רוצה לחזק אותך על כך שאת מקפידה להשכיב את בנך במיטה משלו ובחדר משלו-מה שחשוב עבור תהליך הנפרדות שלו ממך. פחדיו בגיל זה אינם מגיעים מעצם העובדה שהוא ישן לבד, אלא מסיבות שונות האופייניות לגילו, כגון התחלה של חלימה, עולם דמיון שנעשה יותר עשיר, ובכך מקשה על היכולת להבחין בין מציאות ודימיון. כאשר הו א קורא לך למיטתו ואינו יודע לומר מה מפחיד אותו-חשוב שתנסי להרגיע אותו במסרים מרגיעים-נבהלת אבל עכשיו אני פה והכל בסדר,אני שומרת עליך גם כשאני בחדר ליד, אתה לא לבד, תחזור לישון ונפגש מחר בבוקר וכו'..גם ליטופים יכולים להיות מרגיעים, ללא מילים. חשוב להשאר באווירה של שינה, מבלי להדליק אור , טון דיבור נמוך, לא להוציאו ממיטתו וכו'.
אגב, כיצד הוא נרדם? לעתים קרובות, כאשר ילד מורגל לנוכחות קבועה של הורה עד להגיעו למצב של שינה, הוא יתקשה לחזור ולהרדם באופן עצמאי במהלך הלילה. לכן, מומלץ לשהות פרק זמן קצר ליד מיטתו ולתרגל יציאה וחזרה לפי הצורך, אך עם גבולות.
לגבי עשיית הצרכים בלילה-מדובר בפיפי או בקקי? כמה זמן היה גמול עד כה בלילה? נהוג לומר, שילד גמול בלילה, אם היה תקופה שלמה של חודשיים לפחות-יבש. אם זה המצב ובנך חזר להרטיב-סביר להניח שהמקור הוא רגשי, אלא אם כן יש דלקת בדרכי השתן.
ושאלה אחרונה-כאשר את כותבת שבנך ישן אצל הורייך יומיים בשבוע והוא היה מוכן יותר-האם את רומזת בעקיפין על תחושה שאינך מהוה מקור בטחון מספק לבנך? אם זו תחושה שמלווה אותך, אני ממליצה לך מאוד לפנות לייעוץ מקצועי, על מנת לברר מהיכן מגיעה תחושה זו, ועל מנת לחזק את תחושת המסוגלות ההורית שלך, שעלולה לעתים קרובות להיות מאותגרת בחד הוריות.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)