בני בן 3.4 מתעורר כמה פעמים בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן 3.4 מתעורר כמה פעמים בלילה
    רקפת גלאור
    02/03/2010

בני בן 3 ו4 חודשים מתעורר כמה פעמים בכל לילה וקורא לי (בטון של בכי) לבוא אליו בטענות שמשהו מפחיד אותו שהוא רוצה שאני אשב איתו . . ניסיתי לברר כמה פעמים מה מפחיד אותו אך הוא לא יודע. לי נראה שהוא רוצה את תשומת ליבי, לאחרונה החל גם לפעמים לעשות את צרכיו בלילה.
    אני אם חד - הורית וגדלתי בלינה משותפת בקיבוץ ועד היום כל מה שקשור לשינה בלילה הוא נושא רגיש אצלי. ברור לי שמאז שהיה קטן העברתי לו את פחדי בתת מודע (קפצתי לכל קול הכי קטן), וכן מאז שהיה תינוק לא ישן כל כך טוב בלילה. (אני מסרבת לקחת אותו לחדר השינה שלי ולמיטתי), אך איני יודעת כיצד לנהוג. יש לציין שאצל הורי הוא ישן מצוין (פעמיים בשבוע בימים קבועים), הוא היה מוכן גם יותר. במשך היום (אחה"צ) אני מרגישה שהוא מקבל ממני הרבה תשומת לב.
    אודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום רקפת

אודט בוקאי
    17/03/2010

קודם כל אני רוצה לחזק אותך על כך שאת מקפידה להשכיב את בנך במיטה משלו ובחדר משלו-מה שחשוב עבור תהליך הנפרדות שלו ממך. פחדיו בגיל זה אינם מגיעים מעצם העובדה שהוא ישן לבד, אלא מסיבות שונות האופייניות לגילו, כגון התחלה של חלימה, עולם דמיון שנעשה יותר עשיר, ובכך מקשה על היכולת להבחין בין מציאות ודימיון. כאשר הו א קורא לך למיטתו ואינו יודע לומר מה מפחיד אותו-חשוב שתנסי להרגיע אותו במסרים מרגיעים-נבהלת אבל עכשיו אני פה והכל בסדר,אני שומרת עליך גם כשאני בחדר ליד, אתה לא לבד, תחזור לישון ונפגש מחר בבוקר וכו'..גם ליטופים יכולים להיות מרגיעים, ללא מילים. חשוב להשאר באווירה של שינה, מבלי להדליק אור , טון דיבור נמוך, לא להוציאו ממיטתו וכו'.
    אגב, כיצד הוא נרדם? לעתים קרובות, כאשר ילד מורגל לנוכחות קבועה של הורה עד להגיעו למצב של שינה, הוא יתקשה לחזור ולהרדם באופן עצמאי במהלך הלילה. לכן, מומלץ לשהות פרק זמן קצר ליד מיטתו ולתרגל יציאה וחזרה לפי הצורך, אך עם גבולות.
    לגבי עשיית הצרכים בלילה-מדובר בפיפי או בקקי? כמה זמן היה גמול עד כה בלילה? נהוג לומר, שילד גמול בלילה, אם היה תקופה שלמה של חודשיים לפחות-יבש. אם זה המצב ובנך חזר להרטיב-סביר להניח שהמקור הוא רגשי, אלא אם כן יש דלקת בדרכי השתן.
    ושאלה אחרונה-כאשר את כותבת שבנך ישן אצל הורייך יומיים בשבוע והוא היה מוכן יותר-האם את רומזת בעקיפין על תחושה שאינך מהוה מקור בטחון מספק לבנך? אם זו תחושה שמלווה אותך, אני ממליצה לך מאוד לפנות לייעוץ מקצועי, על מנת לברר מהיכן מגיעה תחושה זו, ועל מנת לחזק את תחושת המסוגלות ההורית שלך, שעלולה לעתים קרובות להיות מאותגרת בחד הוריות.
    בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו