לא אוהב מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוהב מוצקים
    אלנה
    02/03/2010

שלום רב!
    הבן המקסים שלי כבר בן7.5 חודשים.עדיין יונק בלבד. היו לו בעיות עיכול מההתחלה לכן התחלתי עם המוצקים רק לפני כחודש וחצי. וגם הטעימות עשו לא מעט בלאגן, אך נראה כי הקיבה קצת התרגלה (לפי היציאות). הבעיה היא שהוא לא מתלהב בכלל לא מפירות ולא מירקות. או שהוא חוטף לי את הכפית ומתחיל לנער, או שהוא תוחב את הידיים בתוך הצלחת או בכלל לא מתעניין במה שאני מציעה לו. מדי פעם הוא מסכים לאכול את מה שאני אוכלת וזה עדיין ממש מעט ולא יכול להחליף ארוחה שלמה.
    לפני כחודש הוא הוציא עוד 2 שיניים(בסה"כ כבר 4) והיה לו איזה ווירוס, אז הוא גם לא ינק הרבה ועלה יחסית מעט במשקל. אני מתחילה לדאוג ומחוסר נסיון לא יודעת מה ניתן לעשות.
    האם תוכלו לתת כמה טיפים מה אפשר לנסות? כמו כן, איך אפשר לעזור לוללמוד לשתות מכוס?

בתודה מראש
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהב מוצקים

הוספת תגובה

• שלום אלנה

אודט בוקאי
    24/03/2010

הסתגלות של תינוק לאכילת מוצקים היא תהליך , במהלכו התינוק מתנסה בצורת ישיבה אחרת, בצורת לעיסה ובליעה אחרת, בטעמים ובמרקמים שונים, ובאופן שונה של הגשת המזון לפיו(כפית וצלחת ולא שד או פיטמת בקבוק). את מתארת כי בנך לא נראה מתעניין באוכל שאת מגישה לו ותוחב ידיו לצלחת, ויתכן כי זו בעצם דרך החקירה שלו כרגע את האוכל-קודם במגע ידיו ובמבט , ורק אחרי כן יתנסה בהכנסתו לפיו. חטיפת הכפית מידייך היא גם כן חלק מהחקירה ומניסיון השליטה שלו בתהליך החדש שמתרחש לנגד עיניו-המהווה שינוי משמעותי באורחות חייו. גלי סבלנות לניסיונות החקירה וההתרגלות של בנך, אמנם המטרה הסופית היא אכילה, אך בדרך יש התנסות שאין אפשרות לדלג עליה.
    הגישי לבנך כפית במקביל לכפית בה את מאכילה אותו, הפכי את הסיטואציה של ההאכלה למהנה עבור שניכם על מנת שלא יווצר מתח, ותני לו בקצב שלו להיחשף למאכלים השונים שאתם אוכלים לנגד עיניו (כן-חשוב מאוד שישב אתכם כאשר אתם אוכלים-זה חלק משמעותי בלמידה).
    תוכלי להתייעץ עם אחיות טיפת חלב/דיאטנית לגיל הרך, לגבי התזונה הנדרשת בגיל זה, על מנת לוודא שבנך מקבל את מה שגופו צריך בשלב זה. ייקח זמן עד אשר הוא יסב את הארוחות מבקבוק בארוחות כשל אדם בוגר, בינתיים הכיוון הוא להפחית בהדרגה את כמות הבקבוקים ביום, לטובת ארוחות של מוצקים. איני יודעת מה תכניותייך לגבי יציאה לעבודה, אך חשוב לי לציין כי הנחייה של מטפלת מנוסה(בבית או במשפחתון) בשלב מעבר זה בהאכלה, מייצר מסגרת טובה של לוחות זמנים בארוחות.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו