מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקשרותתמר03/03/2010
שלום, בני בן שנה וחודשיים ילד אקטיבי ומתוק, "בן אמיתי" כל היום רוצה להשתולל ולצחוק. הוא סקרן מאוד ואוהב לחקור כל מקום שמגיע אליו. נדיר שהוא נצמד אלינו כי חושש. הוא לאחרונה נהיה דעתן ומביע את עצמו כשרוצה משהו. מאז גיל שבעה חודשים הוא נמצא במעון, לפני כן אני הייתי איתו רוב הזמן ונבנה בינינו קשר טוב, למרות שאף פעם לא הרגשתי שהוא "ילד של אמא" . לפני כשלושה חודשים בערך הרגשתי שהוא כן מתחיל לרצות אותיואת אבא שלו על פני אחרים. לאחרונה אני מרגישה שוב שיש שינוי, הוא הרבה פעמים מתעצבן שאני מרימה אותו או אפילו דוחף קצת (בעיקר כשאני לוקחת אותו באמצע משהו שהוא משחק או נוגע בו), וגם כשאני באה לקחת אותו מהגן הוא לא תמיד שש ללכת איתי. היום אפילו רצה ללכת לגננת כשהיה בידיים שלי. כשאבא שלו מרים אותו הוא תמיד מבסוט. אני מרגישה שהייתי אמא מכילה וסבלנית רוב הזמן ואולי "החיסרון" היחיד הוא שהמשפחה שלנו הייתה מעורבת בטיפול בו עד גיל חצי שנה, לפני שעברנו דירה והתרחקנו מהם. האם נראה לך שאין בינינו התקשרות טובה?אני מרגישה לא טוב עם זה ולא יודעת מה לעשות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא
אודט בוקאי24/03/2010..חשבתי על השם שבחרת לעצמך בפורום ומה זה אומר עליך כעל בנאדם:) בעיקר כאשר הסוגיה שאת מעלה היא גם כן סביב נושא הביקורת/ סוג של בדיקה עצמית של הקשר שלך עם בנך. קשה לאבחן התקשרות באמצעות הפורום..מה שכן אפשרי הוא להפנות אלייך שאלות מנחות שיכולות להאיר לך נקודות משמעותיות בקשר שלך עם בנך.איני יודעת למה כוונתך שאף פעם לא הרגשת שבנך הוא "ילד של אמא"-האם זה ביטוי שאת מייחסת לו קונוטוציה חיובית או שלילית? קשר משמעו בין היתר תלות, ואיני יודעת מה המשמעות עבורך שמשהו יהיה תלוי בך-ילד של אמא יכול למלא את אמו בתחושות גאוה , סיפוק ויכולת, על כך שהיא "הנבחרת", מצד שני, הוא יכול לגרום לתחושת תלות יתר, תובענות ומחנק..
תארת כי בחצי השנה הראשונה להוולדו של בנך, גרתם ליד משפחתך וכי הם תמכו בך ועזרו בטיפול בו-איך זה היה עבורך?האם את היית המטפלת העיקרית בבנך או שחלקת בטיפול עם בני משפחתך? בכל מקרה, מבחינה התפתחותית, עד גיל חצי שנה לערך, תינוקות מתקשים לבטא ברור מחוות של העדפה כלפי הוריהם כדמות התקשרות מועדפת, ורק אחרי כן רואים סימנים של העדפה ברורה-הושטת ידיים , בהמשך קריאה בשם "אמא" או "אבא"-האם נושא ההעדפה העסיק אותך גם אז ביתר שאת?
איך את מתארת את ההתקשרות שלך לאמך? מחקרים מראים קשר חיובי בין התקשרות אם לאמה ובין התקשרותה לתינוקה. בתחילת חייו של התינוק, הדיאדה בינו לבין אמו היא המשמעותית ביותר. בהמשך, נכנסים אנשים נוספים כ"אחר שלישי" בקשר-האב, אח"כ המטפלת או הגננת ויש לכך חשיבות רבה מבחינת התפתחותו הרגשית של התינוק. חשוב להבין מאיזו סיבה את חשה מאוימת מכניסתם של אלו לקשר עם בנך, וכיצד להעצים את תחושת החשיבות שלך כאם ושל הקשר שלך עם בנך.
אני ממליצה לך לפנות עבור עצמך למספר פגישות ייעוץ על מנת לברר נושאים אלו. בהמשך אם יעלה בך צורך לחזק את הקשר עם בנך, תוכלי לפנות לטיפול במפגשים דיאדיים. אשמח להמליץ לך על כתובות בהתאם.
בברכה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)