צעקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות
    סיון כהן
    04/03/2010

הבן שלי בן 8 חודשים, הוא ילד מקסים וחייכן בצורה לא רגילה. משום מה, בשבועיים האחרונים הוא למד לצרוח וזה הופך לבלתי נסבל מרגע לרגע. כשמשהו לא מוצא חן בעיניו או שהוא רוצה לצאת מהעגלה או שסתם בא לו יחס הוא מתחיל לצרוח. אני מנסה להתעלם מזה אבל לפעמים זה מוציא אותי מדעתי. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעקות

הוספת תגובה

• אשמח גם לשמוע את התשובה

אורית
    08/03/2010

יש לי בדיוק, אבל בדיוק אותה בעיה. התינוק בדיוק באותו הגיל.
    איך מסבירים לו לא לצעוק? אם בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שזה שלב התפתחותי

מיכל
    09/03/2010

נראה לי שזה שלב התפתחותי כי גם אצלינו זה כך באותו גיל.
    אשמח לשמוע מהמומחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות...

מאיה
    13/03/2010

שלום סיון,

הבעיה שאת מתארת מוכרת לי מנסיוני עם ביתי,
    זה באמת מאוד מתסכל.. קשה להבין איך התינוק המתוק הזה יכול להיות גם כל כך מרגיז...
    אני חושבת שהוא גילה את היכולת שלו להפיק קולות שונים ובמיוחד לצעוק , ויותר מכך את העוצמה של הצעקה שלו בהשפעה על כל הבית... כולם מנסים להשתיק אותו, להרגיע לחבק וכו... בסך הכל די משתלם לו להמשיך לצעוק...(-:
    אני מאמינה שכמו בכל ההתנהגויות שאנו לא רוצים שיתגברו, את פשוט צריכה להתעלם,
    ולעומת זאת כשהא לא צועק אלא משמיע קולות אחרים להגיב בכל החום והאהבה.

אני מאמינה שבמשך הזמן זה ישתנה...

הכי חשוב המון סבלנות ואהבה...בהצלחה מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חדשים

מיכל דביר קורן
    25/03/2010

שלום לכולכן,
    אני בהחלט מסכימה עם מאיה כי מדובר בשלב התפתחותי תקין: תינוקות בשלב זה לומדים הרבה כישורים חדשים ונהנים לתרגל אותם, ביניהם גם תרגול של מיומנויות ווקליות, הם נהנים לשמוע את עצמם ולהבין שהם אלו שהשמיעו את הקול המיוחד הזה, שזה בשליטתם ובהשפעתם, וגם שיש לזה השפעה על העולם (אימא נהנית, אימא מתעצבנת וכדומה). עדיין, אני לא מציעה להתעלם, כדאי לסייע לתינוק על ידי תגובה מקבלת של תשומת לב שתהפוך את הצעקה לתקשורת חברתית, לתת משמעות למה שהוא מנסה להגיד. אפשר לומר לו: "כמה יפה את צועק! אתה רצית שאימא תשמע!" או "אתה נהנה לצעוק ממש ממש חזק!" וגם לשקף לו את שחווה - התרגשת לראות את החתול וצעקת, או לעומת זאת - רצית להגיד לאימא שאתה לא מרוצה בכלל.
    כאשר התנהגויות לא ברורות ומבולבלות של התינוק מקבלות משמעות - לא סתם צעקת אלא יש סיבה - הן הופכות הרבה פחות בלתי נסבלו הן לתינוק והן להורה,
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו