הבדלים בהתנהגות בבית ובגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדלים בהתנהגות בבית ובגן
    רוית
    04/03/2010

שלום רב,
    בתי בת שנה ושלושה חודשים. היא ילדה מקסימה (חי..חי..) המרבה לצחוק, לשחק ולהקסים את הסביבה ובעיקר עם מודעות עצמית גבוהה מאוד. התקשורת שלנו איתה מעולה וטוב לנו בבית. היא הולכת לגן מגיל 9 חודשים. עד עתה לא היה לנו ספק שנעים לה בגן, אליו היא מגיעה כל בוקר עם חיוך על הפנים. תמיד מוסרים לי שהכל בסדר ומתייחסים בעיקר לפרטים טכנים של אוכל ושינה. אבל יש מס' דברים שמציקים לי וגורמים לי לחשוב שהיא מופנמת מידי: היא לא הולכת עם כולם לג'ימבורי, ולדבריהן של הגננות היא פשוט לא רוצה, לא תמיד עושים איתה עבודות יצירה (למרות שהסבתי את תשומת ליבן וכעת הן מקפידות לשבת איתה), וכשאני מגיעה לאסוף אותה היא הרבה פעמים מרוחקת מקבוצות ילדים אחרים.
    איך מעודדים אותה לשיתוף פעולה כשאנחנו לא בסביבה? ובכלל איך יודעים איך היא בחוץ?
    (חשוב לציין שיש לה עיכוב התפתחותי קל והיא עדיין לא הולכת וילדים אחרים בגן כבר הולכים היטב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרוית

בשמת אהרונסון
    12/03/2010

שלום רוית,

מניע נפוץ להימנעות מפעילויות היא חרדה שמתעוררת באותה סיטואציה, ותיווך ועזרה של מבוכר עשויה בהפחתת החרדה הזו.
    המוכנות של ילד "לשתף פעולה" או למעשה להתעניין במשימות ובפעילויות תלויה גם בהשקעה של המבוגרים במשחק ובעבודה משותפת. לא נתת פרטים אודות הגן בה נמצאת. האם גן מרובה ילדים/ משפחתון וכו'. זה יכול להיות משמעותי מבחינת יכולת הצוות של הגן הספציפי להשקיע בעבודה יחידנית איתה ולגרות אותה לפעילויות השונות. מטבע הדברים, במסגרת עם מעט ילדים על יותר מטפלות, קל יותר לעשות זאת. בנוסף, יתכן שהיא מרגישה כרגע פחות בטוחה בפעילויות במרחב, כמו בג'ימבורי, יחסית לאותם ילדים שהולכים, מאחר שאינה הולכת, פחות עצמאית וכו'. יתכן שליווי והקשבה של מטפלת שם תקל עליה את השהיה. באופן כללי- התנסות באותן פעילויות מחוץ לגן, ובסביבה בטוחה , עם תחושה ששומרים עליה ומגנים עליה מפני נפילות, גירויים לא צפויים וכו', יתכן שיפחיתו חרדה אצלה ויאפשרו לה להתנסות גם במסגרת הגן.

שיהיה בהצלחה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו