ילד נוח בן 2.5 שלא נרדם בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד נוח בן 2.5 שלא נרדם בגן
    דנה
    06/03/2010

שלום לכן, אני נמצאת בארה"ב - אחרת סביר להניח שהייתי מגיעה לקליניקה של אחת מכן... הילד שלי הוא נוח בענייני שינה מאז ומעולם. הקפדתי שלא ייצור תלות בשום דבר (אור, נענוע, בקבוק וכו) והוא בהחלט אוהב לישון. כשאנחנו בבית הוא יודע שהוא צריך להיכנס למיטה בצהריים גם אם הוא לא נרדם מיד הוא מתפנק במיטה ואז נרדם. אחה"צ בלתי אפשרי להעיר אותו וכנ"ל בבוקר. הוא ישן בין 10.5-11 שעות בלילה. עברנו לארה"ב לפני חצי שנה והכנסנו אותו לגן קטן ואינטימי אך בעל הפרשים גדולים (2-5) והוא לא ישן! ביקשתי מהן לדחות את לו"ז ההשכבה (12 בצהריים שזה מגוחך) והתחלתי להעיר אותו ב7 במקום ב7 וחצי שזה משימה בלתי אפשרית. הוא סופר אנרגטי ושובב ולדעתי גם לא מוציא מספיק מרץ בגן. הוא מתיישב ומסתכל על הילדים האחרים שלא ישנים. זו שנה ראשונה של הגננת שגם עוד לה ילדים, ובכל יום ישנים רק 50 אחוז מהילדים (היא טוענת שעם הגדולים, 4-5 אין בעיה). הם לא מוכנים להוציא את הלא ישנים לחדר אחר בגלל כוח אדם. אני משתגעת!! המשך היום הוא בלתי אפשרי - הוא אומלל, בוכה, קריזות וכו'. אני משערת שהוא קצת מרגיש את הלחץ מהגננת. אנא מכן - יש לכם עוד פתרונות קריאייטיבים? אני אובדת עצות, ולא רוצה להגיע למצב שאצטרך להוציא אותו לאחר חצי יום. בבקשה בבקשה עזרו לי... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד נוח בן 2.5 שלא נרדם בגן

הוספת תגובה

• שנת צהרים אצל פעוטות

מיכל דביר קורן
    25/03/2010

שלום דנה,
    מדברייך התקשתי להבין מהו בדיוק הקושי, אך אנסה להעלות מספר נקודות: האם העובדה שאינו ישן בגן הופכת אותו לעצבני ושובב בהמשך היום לפי דעתך, או האם הקושי הוא להעיר אותו משנתו? האם מדובר בקושי בהסתגלות למעברים, כלומר, הוא מתקשה להתרגע על מנת להירדם ואז מתקשה להתעורר שוב?
    מרבית הילדים בבני גילו ישנים עדיין שנת צהרים (ובני 4-5 כבר לא), אם כי עבור חלקם מספיקה שינה קצרה בלבד כי אחרת מתקשים להרדם בלילה. אחרים בהדרגה מתחילים לפסוח על השינה, ואז שנת הלילה מוקדמת יותר, כבר בסביבות השעה 19:00, לאחר כ 12 שעות עירנות, הם 'צונחים' מרוב עייפות. התהליך הזה קורה כמובן בהתאם לגיל.
    בהרבה מסגרות באמת לא מתאפשרת הפרדה בין ה'ישנים' לבין ה'לא ישנים', ואז הילדים העירניים מתבקשים מעט לנוח ולהישאר שקטים.
    האם לדעתך הקושי שלו מושפע מהמולת הגן? מקושי להתרגע שם? האם באופן כללי הוא הסתגל למסגרת (ולהגירה כולה!) בצורה טובה? לפעמים שינוי קל כמו מצעים אהובים, חפצי מעבר או שינוי במיקום המיטה/מזרון שלו בגן עשויים להועיל, ובמקרים אחרים ניתן אולי לבקש שאחת הסייעות/מטפלות תשב איתו מעט יותר. יתכן כי הוא נהנה בחברה הגדולים ואז מסרב להירדם עם הקטנים יותר שבחבורה.
    מקווה שתשובתי סייעה לך,
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו