מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוטה מקיאה באופן רצונייורם09/03/2010
שלום
אני אמא לבת שנה וארבע ח'
כבר במשך תקופה היא פשוט מכניסה אצבע לפה ומגרה את רפלקס ההקאה, לא ממש התיחסנו לזה
אבל כנראה שהיא שמה לב שזה עושה אצלנו משהו
לאחרונה היא פשוט עושה את זה כל פעם שאנחנו (ההורים) לא מתיחסים אליה, כלומר מדברים איתה אך למשל לא ניגשים להרים אותה כשהיא רוצה שיקחו אותה למשל, מהלול או מהכיסא אוכל.
הראנו שכועסים כשהיא עושה את זה והוצאנו לה את האצבע מהפה והיא המשיכה.
אתמול החלטתי שאני מראה לה שאני לא מתרגשת מזה, ואז היא פשוט המשיכה והקיאה כמה פעמים.
מה עושים???
אציין כי אין בעיה כלשהי באכילה היא אוכלת הכל, וינקה עד לפני חודשיים.
תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי..
אילנית21/03/2010שלום גלי,
שמי מאיה ואני גם אמא , לילדה בת שנתיים, וגם ביתי כשהייתה יותר קטנה לימדה את עצמה להקיא בסיטואציות שונות, וזה באמת היה מאוד מתסכל. אני שומעת מהדברים שלך את התסכול ואת הצורך לעזור לה.
אני מתחברת למה שכתבת, שכשהיא התחילה לעשות את זה לא ממש התיחסתם אבל היא שמה לב שזה עושה לכם משהוא. אני בטוחה שהילדה שלך היא מאוד חכמה, והיא מרגישה אותכם גם כשנדמה לכם שלא.. כנראה שהיא באמת מצאה דרך למשוך את תשומת לבכם, וזה באמת גורר איזושהיא תגובה מצדכם. אני יכולה לספר לך שאני ובעלי היינו מאוד מגיבים להקאות האלה עד שיום אחד החלטנו פשוט להפסיק, לשטוף לה פנים בלי לדבר על זה, להחליף לה בגדים כאילו כלום לא קרה ולא לעשות מזה דרמה, ותוך שלושה ימים זה פשוט הפסיק.
כתבת שניסית את זה והתעלמת אך היא המשיכה להקיא, אבל עשית את זה יום אחד בלבד. אני ממליצה לך להמשיך עם זה והיא פשטו תבין שלא יוצא לה מזה כלום, ואני מאמינה שהיא תפסיק.
יחד עם זאת חשוב להמשיך לתת לה את תשומת הלב בדרכים אחרות כדי שהיא לא תצטרך לקחת אותה בדרכים כאלו. במיוחד משום שכתבת שהיא עושה את זה כשלא מתיחסים אליה.
אני בטוחה שעם קצת סבלנות והרבה אהבה זה יפסק..
אני מאחלת לך המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)