מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתאום הכל מפחיד!!מיטל10/03/2010
שלום רב,
בנותיי בנות שנתיים. פתאום אחת מהן בשבועיים האחרונים הכל מפחיד אותה..... אם היא הולכת לחדר להביא משחק, היא נעצרת במסדרון וחוזרת ואומרת : א מ א מפחיד בואי בואי ומושיטה לי יד שאני אבוא איתה לחדר. ושאני שואלת מה מפחיד היא עונה : חדר, חדר.
צעצועים שמוכרים לה והיא היתה משחקת איתם פתאום היא זורקת לרצפה אומרת מפחיד.. ולא מוכנה להתקרב לזה.
השבוע שמנו מוסיקה בבית בקול רם ( והיא היתה רגילה לזה ) פתאום התחילה לבכות...
מדברים ממש פשוטים ומצחיקים היא אומרת מפחיד. אתמול הוציאה כפיות וזרקה לרצפה, שביקשתי שתרים ותחזיר למגירה היא אומרת: לא לא מפחיד ... אמא תרים.
מה קורה לה? אני צריכה לחשוש?? ואיך להגיב לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
אודט בוקאי28/03/2010על פניו ומבלי להכיר את בתך, נשמע כי היא עושה בסך הכל שימוש יתר בהבנה שלה לגבי המושג מפחיד-מתוך תיאורייך עולה כי היא לא תמיד משתמשת בה בהקשר הנכון. מדובר במהלך טבעי של למידת מילים חדשות, ודאי כאלה הזוכות לתגובה משמעותית בסביבה-דאגה, תשומת לב וכו'.
לכן, רצוי לעזור לבתך קודם כל לבצע הפרדה בין המושג מפחיד לבין מושגים אחרים-המשחק משעמם לך ולכן את זורקת אותו/נמאס לך ממנו-משחק לא כייפי כבר. כנ"ל לגבי הליכתה לחדר-את רוצה ליווי לחדר, יותר נעים שאני איתך-אולי את רוצה עזרה בלבחור משחק-זאת, במקום להתעמק בשאלה-מה מפחיד בחדר? בנוסף, לא הייתי ממהרת להחלץ לעזרתה, בעיקר כאשר את עסוקה-השהי את תגובתך לשמע המילה "מפחיד". התגייסות מיידית מחזקת את השימוש במילה. בוודאי כאשר מדובר בתאומות(אם הבנתי נכון את דברייך) והצורך בקבלת תשומת לב מיוחדת הוא משמעותי יותר. כך למשל, כאשר במקום לדרוש ממנה להרים כפית כי אמא לא מרשה לזרוק, היא מקבלת התייחסות של הגנה ודאגה בעקבות השמעת המילה "מפחיד".
אם את חשה כי מעבר לכך בתך במצוקה-מתעוררת בלילות בבכי ובבהלה, בוכה יותר במהלך היום ונוטה לרגישות יתר, גם בבית גם בגן(אם יש)-רצוי לחשוב על דרכים לחזק את בטחונה העצמי-לאפשר לה התמודדויות עצמאיות, פחות מכך להגן עליה ולהקל עליה בהתמודדויות שונות.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)