מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעל17/03/2010
שלום רב.
בתי בת שנתיים ו-11 חודשים.
אני בשבוע ה-36 להיריון.לקראת לידה.אני משוחחת עם הילדה על הלידה הקרבה ומנסה להכין אותה לכך שאני אעדר בלילה מהבית (אבא יהיה איתה, היא תבוא לבקר אותי, תקבל הפתעה מהתינוק וכו'...).יש לציין כי הילדה לא חוותה מאז לידתה לילה ללא אמא וכמעט שלא ניפרדנו (תמיד הייתה או איתי או עם בעלי.מעט מאוד עם בייבי סיטר או משפחה מורחבת- אין יותר מידי עזרה לצערי).
הבעיה היא בעיקר בלילות.ניתן לומר כי עד היום היא לא ממש ישנה רצוף אך בתקופה האחרונה היא מתעוררת כל שעה כאילו לוודא שאני בבית.נראה כי היא נמצאת בחוסר וודאות וחרדה מכך שאני אעלם לבית היולדות.היא כמובן מוכנה שרק אני אקום אליה.היא מנסה לחזור להירדם לבד אך כעבור שעה שוב מגיעה אלינו למיטה בוכה.לעיתים אנו מכניסים אותה למיטתנו כבר בלילה.לרוב אנו מתעקשים שזה יהיה בבוקר.
אשמח לשמוע מה ניתן להגיד לה על מנת להפחיד מעט את חרדתה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
אודט בוקאי28/03/2010שלום יעל
ללא ספק ההמתנה ללידה היא מצב מותח עבורך כיולדת במיוחד, אך גם עבור יתר בני המשפחה. נשמע, שבניסיון לעזור לבתך להתכונן ככל שניתן למצב, בהסבר על הליכתך לבית היולדות, רק גברו חרדותיה של בתך. לכן, מבחינה זו, אני הייתי מפסיקה לדבר על הלידה מיוזמתך, כן הייתי מאפשרת לה להעלות את הנושא אם תרצה בכך, ומספקת את מירב התשובות-כולל "תשובות רגשיות", כלומר, אלו הבאות ללא מילים-חיבוק, ליטוף וסיפוק של אווירה רגועה וקלילה יותר, ככל שניתן. המעמסה הרגשית עליה כרגע נראית גדולה מדי ואין צורך להוסיף.
מבחינת הרגלי שינה-מדברייך אני מסיקה כי קשיי השינה הופיעו קודם לכן וכעת רק הועצמו. אני מציעה להמנע מלקחת את בתך למיטתכם-לא בלילה ולא לפנות בוקר-מבחינתה זה היינו-הך-היא לא ממש יודעת להגדיר זמנים, ולכן, מצפה בכל בכי שלה/התעוררות, שתקחו אותה בסופו של דבר אליכם. מה שמעודד אותה להמשיך ולהתעורר. ולגבי העבודה שמוכנה רק אותך-ללא ספק היא תחווה תסכול אם אבא מגיע ולא את, אך התסכול הוא הכרחי על מנת שתלמד כי גם אבא יכול לתת מענה-בכך לך יש תפקיד חשוב-לחזק את בן זוגך כי הוא מענה מספק, ולא להכנע לדרישות בתך. הוויתור החלקי (והמאוד משמעותי מן הסתם) עלייך בשלב זה הוא הכרחי, כחלק מההסתגלות למצב שלאחר הלידה-בו תאלץ בתך להתמודד עם חוסר היכולת שלך להענות לצרכיה(המוצדקים יותר והמוצדקים פחות..) לאורך היממה.
ההכרה שלך בכך שלא תוכלי לספק לה הענות מוחלטת היא משמעותית ביותר, בדרך להסתגלות שלה לנפרדות.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)