גמילה אצל בן 3 ועוד כמה עניינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה אצל בן 3 ועוד כמה עניינים
    מיכל
    18/03/2010

שלום וברכה,

בני בן ה 3 גמול מטיטולים מגיל שנתיים וחצי ועוד כמה חודשים אח"כ גם ישן ללא טיטול. אך כל זה הוא לעניין פיפי. כשהוא צריך לעשות קקי הוא מבקש לשים לו טיטול, עושה, מסיים ומבקש להחליף. במעון הוא מתאפק (אני מניחה-כי המטפלת אומרת שהוא לא עושה.)
    מדובר בילד מפותח , חכם , שמדהים ביכולת הוורבלית שלו את הכל הסובבים. ולא עוזרים כל ההבטחות לפרסים תגמולים באם יעשה בשירותים. הוא כבר ציין בעבר שיש "דגים במים שבאסלה", אבל גם בסיר שהצעתי לו הוא לא מוכן לעשות.

מה אפשר לעשות? או אולי להניח לו לנפשו ובכלל לא להעלות את הנושא בכל פעם שהוא מבקש טיטול? (כי בכל פעם שהוא מבקש אני מציעה ללכת לשירותים)

בעניין אחר, כיצד נכון לדעתך להגיב לדיבור חצוף? לא רק אלינו ההורים אלא לאנשים ברחוב, לשכנים בחדר המדרגות (אתה מסריח, איש...) זה יוצר מצב ממש לא נעים. זה לא מרגיש לי נכון להתעלם כאילו הוא לא אמר כלום. היום אני פשוט אומרת לו שהוא מדבר לא יפה וזה אפילו מעליב (כמו בסיפור שלו על "סיפורים מהלב של אורי" - אם את מכירה...) האם אני נוהגת נכון? אשמח לחוות דעת.

תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בחיתול לקקי-הנצחת הקונפליקט

אודט בוקאי
    08/04/2010

לגבי החיתול-זה מצב שיכול להמשך עוד הרבה זמן ויגרום לכם ולבנכם עוגמת נפש רבה. ככל שתקדימו "לסיים" את השלב המבלבל הזה, כך ייטב לכולם. הנזק הנגרם מ"כאילו גמילה, אבל לא ממש", הוא גדול יותר מאשר הנזק שחוששים שייגרם מלנקוט גישה סמכותית, כמו בכל תחום אחר בחינוך בנכם. על מנת להגמל מהתלות בחיתול לצורך עשיית צרכים בשירותים, עליכם ראשית "להגמל" בעצמכם מנוכחות החיתולים בהישג יד, ובכך אמירתכם מול בנכם (ומול עצמכם בעצם) תהיה נחרצת-זהו, אין יותר חיתולים. אנחנו מאמינים שאתה מסוגל לשבת בשירותים. אנחנו איתך כדי לעזור לך להתרגל, וכו'.. עליכם להעביר את האחריות לבנכם ולחכות לאות ממנו כי הוא זקוק ללכת לשירותים, ןלהמנע מלבדוק אם הוא צריך ללכת. סביר להניח כי בהתחלה הוא ישמור על הקקי ואף יפתח עצירות, הצטיידו מראש בתכשירים מונעי עצירות. חזקו את בנכם על הליכה וישיבה בשירותים, גם אם ללא תוצאה. בחרו מי מבין שניכם כהורים, ילווה אותו, בהנחה שהוא יוכל להכיל ביתר קלות את הקושי ויהיה תקיף(לא תוקפני). גם אם קקי יברח בתחילה בתחתונים, מדוב רבשלב אחר מאשר עשיית הקקי מראש בחיתול. היו סבלניים לקושי אך אל תתעלמו מכך שזהו מצב לא מקובל-שדרו בטחון לבנכם כי בפעם הבאה יצליח להגיע לשירותים בזמן וכי אתם כאן לעזור לו בתהליך ההתרגלות.
    אם כעבור זמן אתם מרגישים שהקושי ממשיך-אני ממליצה בחום על דפנה תייר כמלווה לתהליך הגמילה-כנסו לאתר שלה.
    לגבי האמירות החצופות-שימו לב לתוכן האמירות "מסריח" וכו'-היישר מעולם התוכן של נושא הגמילה והשירותים..ללא ספק הנושא מעסיק את בנכם(יתכן כי הוא בעצמו חש עצמו כמסריח עם ההפרשות שנשמרות בחיתול??)-עוד סיבה לעזור לו להפטר מהשלב המבלבל הזה..יתכן מאוד שחלק מהתקפנות שהוא מבטא קשורה גם בתסכול מנשוא הגמילה. ילדים רבים בשלב זה עסוקים בקללות כמו פיפי וקקי ומסריח-זה תואם גיל. בכל מקרה, ללא ספק אין להתעלם ויש להעיר לו כי הערותיו מעליבות כפי שאת עושה-אך לא להפוך זאת ל"כתב האשמה"-כמו נושא החינוך לניקיון, מדובר בתהליך למידה של חיברות-כיצד נוהגים בחברה-מה נעים לאחר ומה פחות. חשוב להמנע מביקורת חריפה, שעלולה עוד יותר להחמיר את תחושת התסכול שגורמת לבנכם לייצר אמירות כאלה.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו