מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה של תינוק וכניסה לגן חדשזיוית21/03/2010
שלום רב,
אני אמא לתינוק מדהים בן 1.3. עד כה הוא היה עם אמא שלי בבית. אנחנו מרעיפים עליו המון אהבה והוא תינוק מאוד חברותי, אוהב ספרים ושירים ובאמת חמוד מאוד.
לאחרונה התעוררו לי שתי שאלות שקשה לי למצוא להן פיתרון:
1. אני עומדת להכניס אותו לגן. הגננת אמרה לי שעל מנת שהוא יתרגל אליה הכי מהר ולא יחפש את אמא, אז על היום הראשון אני אמורה להשאיר אותו וללכת. זה נחשב גןם מאוד מאוד טוב ומדובר בגננת מוסמכת ככה שאני מקווה שיש בסיס לדבריה שכן באינטואיציה שלי זה נראה כמו אקט שיכול לחזק את חרדת הנטישה אצל הקטן שלי לא? אני מאוד חוששת מלהכניס אותו לגן בצורה כזאת. עם הגננת אין מה לדבר על העניין הזה כי זה לא נתון לויכוח. הוא נכנס לגן בעוד שבוע. בימים האחרונים התחלתי לעבור איתו ליד הגן ולהראות לו שלכאן הוא מתחיל ללכת בקרוב ושיהיה לו כיף וכיוצ"ב. אני לא רגועה מכל העניין. אשמח לדעתכן.
2. לאור העניין שבגן יש שיגרה של שינה, חשבתי לנסות ולסגל לתינוק הרגלי שינה שיקלו עליו להיכנס לשיגרה בגן, אבל זה לא כ"כ קל! הוא רגיל להירדם על הידים שלי או של בעלי, ללא שעה מוגדרה (כלומר - מתי שבא לו), תוך שירים סיפורים והצגות. אתמול ניסינו להרדים אותו במיטה או בשעה שלא היה בראש שלו והוא פשוט התחרפן. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו להירדם במיטה שלו ובשעה נורמלית (ובשיטה שלא תגרום לו טראומה).
בתודה מראש,
זיוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זיוית
אודט בוקאי08/04/2010לשאלתך הראשונה, יש גישות שונות של גננות שונות לגבי מהלך ההסתגלות ביום או בשבוע הראשון. אני נוטה להסכים עם דברי הגננת-העקרון המנחה הוא להרגיל את בנך לעובדה שאת לא שוהה איתו בגן-את לא חלק מהגן. לכן, העובדה שהוא יישאר לזמן מסויים בלעדייך(אך לא לבד!) בגן ביום הראשון היא חלק מתהליך ההסתגלות. המשך ה"סנריו"-לכמה זמן להשאיר-הוא בעיני המשמעותי יותר לשאלת הנטישה. אני מאמינה שחשוב לא להשאיר ילד בוכה לזמן רב בימים הראשונים, וכי יש להגדיל בהדרגה מיום ליום את זמן השהות בגן-על פי יכולת הילד. ילד שנשאר בוכה זמן רב, לא עובר בהכרח תהליך של למידה/הסתגלות. לכן, כדאי להבין מהגננת מהו פרק הזמן שהיא מצפה להשאירו בלעדייך ביום הראשון וכמה זמן בכי לדעתה הוא "סביר".
לשאלתך השנייה-אין טעם להרגיל את בנך להרגלי השינה בגן-באמצעות שינוי הרגלי שינה בבית. ילדים עושים הפרדה נהדרת בין מה שנהוג בגן לבין מה שנהוג בבית. לכן, תתפלאי לגלות שבנך ירכוש הרגלי שינה בגן ללא קשר למה שהוא חווה בבית-מאחר והוא מתפקד שם כחלק מקבוצה. אם הוא ילד תקין ומווסת סך הכל-אין סיבה שהוא לא יסתגל ויתאים עצמו לסדר היום בגן. זו טבעה של הסוציאליזציה וזה כוחה.
ללא ספק, אם יש לך מידע חשוב להעביר לצוות הגן לגבי הרגלים שלו-רגיל לישון עם מוצץ/דובי/חיתול בד וכו', כדאי לשתף אותם. עם השאר הם ילמדו להתמודד והוא ילמד להתאים עצמו. ואולי גם את תלמדי שיעור חדש על היכולות של בנך, דרך הגן...
בהצלחה!
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)