תינוקת מכה את עצמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת מכה את עצמה
    אבי
    22/03/2010

ערב טוב
    בתי בת שנה ושבעה חודשים.
    בימים האחרונים כאשר היא מביעה חוסר שביעות רצון או כעס, היא נותנת לעצמה מכות בראש
    אנחנו מסבירים לה שלא מרביצים, לא לעצמה ולא בכלל, ומלמדים אותה ללטף במקום,
    אך עדיין היא מבטאת את עצמה לעיתים קרובות בימים האחרונים באמצעות אותן מכות על הראש
    ככלל היא ילדה חייכנית וצוחקת, והנושא המדובר מטריד אותנו
    יש לציין כי בימים האחרונים היא גם מתעוררת יותר בלילה (הן לאכול, פעמיים-שלוש בלילה) ולפעמים תוך כדי בכי שלא קשור לרעב.
    האם זו תופעה נפוצה? איך עלינו לנהוג במקרים אלה?
    תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מכה את עצמה

הוספת תגובה

• הכאה עצמית אצל תינוקות

מיכל דביר קורן
    18/04/2010

שלום אבי,
    תופעה של הכאה עצמית יחסית שכיחה אצל תינוקות ופעוטות אשר מתקשים לווסת את רגשותיהם ולהרגיע עצמם, או להתנחם בעזרת מבוגר אחר. לעיתים סערת הרגשות כה גדולה והם לא מוצאים מילים עד שהם מפנים את הכעס אל עצמם. העובדה שבתך עדיין מתעוררת לאכול (ואין שום הצדקה לכך בגילה) מרמזת אף היא שיתכן וקיים קושי בויסות הניכר הם בוויסות הרגשי והן בתחומים אחרים כמו מזון, או שימוש במזון לצורך ניחומים.
    לא ציינת אודות תחומי ההתפתחות הנוספים של בתך: האם מפותחת מבחינה מוטורית? שפתית? האם מסוגלת כבר לבטא עמה קצת במילים? חשוב לנסות לעזור לה למצוא דרכים אחרות לבטא כעס, שלא כלפי עצמה.אני קצת קשה לשכנע אותה ללטף במקום להכות כשהיא מאוד כועסת כי צריך לתת לה אפשרות להביע את רגשותיה, אבל אולי כדאי להכות חפצים שמותאמים לכך (מיני פופים ושקי איגרוף) עשויים להיות שימושיים להתחלה. חשוב מאוד לנסות להגיד במילים את מה שהיא מרגישה : "את מאוד כועסת עכשיו כי אבא לא הסכים ש..." או "את רצית שאני אתן לך את X אבל אני לא מרשה ואת מאוכזבת".
    כדאי ברגעים האלה דווקא להיות איתה ולא להתרחק כמו שלפעמים מקובל לחשוב כדי שלא תחווה את כל העוצמה הרגשית הזאת לבדה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו