מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיעה לחו"לעינת13/04/2010
שלום רב
אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש וילדה בת חמש. אני אמורה לנסוע לשבועיים בעוד כחודש. אני עדיין מניקה בלילה את ביתי התינוקת (למרות שהיא אוכלת מזון מוצק מלא). בעלי נשאר עם הבנות בארץ. האם עזיבה לתקופה של שבועיים יכולה לפגוע בבנותי? האם כדאי לקצר את הנסיעה לשבוע?
אני מאוד חרדה לשלומן( יש אנשים שטוענים שאני אגרום לביתי הקטנה לטראומה).
צריכה תשובה דחוף.
תודה, עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה לצורך נסיעה
מיכל דביר קורן18/04/2010שלום עינת,
כפי שאת בוודאי מתארת לעצמך, שתי בנותייך צפויות להגיב באופן שונה מאוד האחת מהשניה, גם בגללן אישיותן הפרטית של אחת (דפוסי מזג, דפוסי תגובה והתמודדות), אבל בעיקר בגלל השלב ההתפתחותי בו כל אחת נמצאת. הגדולה תוכל להתכונן איתך לקראת הנסיעה, להכין מעיין 'טבלת יאוש', להבין את פרק הזמן הצפוי ולהנות מהתיכנונים לקראת הזמן הצפוי עם אביה. היא תוכל לשוחח איתך בטלפון, לצייר לך ציורים ולהנות ממתנות קטנות או מכתבים שתשאירי עבורה. כל זה בהנחה שהקשר עם אביה (בנוכחותך) הינו רציף ומייטיב עבורה.
לגבי הקטנה העיניין שונה לגמריי, על אחת כמה וכמה בגלל ההנקה. רצוי מאוד כמובן לגמול אותה מההנקה קודם לכן ולוודא שהיא מתרגלת לאכילה בדרך אחרת (כיוון ש אוכלת כבר מזון מוצק בצורה סבירה ובוודאי תחליפי חלב), אבל כל ההכנות שתוכלי לעשות עם הגדולה, לא תקפות לגביה. מבחינתה את צפוי להיעלם לה בתקופה בה אצל מרבית התינוקות יש חרדה גבוהה מפני נטישה של הההורה המטפל. יש כמובן יתרון לעובדה שהיא נשארת בבית המוכר לה ושגרת חייה נמשכת, ולכן המשתנה העיקרי הוא השינוי בדמות שמטפלת.
לכן חשוב לדעת, גם כאן, עד כמה אביה מעורב בטיפול בה? האם מורגלת לבלות איתו ימים שלמים בהם ארוחות, רחצה, משחק, טיול וכדומה? האם מורגלת להירדם בנוכחותו? כמובן שככול שהוא מעורב יותר בחייה בנוכחותך, קל יותר יהיה בהעדרך, אבל קחי בחשבון שבשובך (בוודאי אחרי שבועיים, אך גם אחרי שבוע), היא עשויה לבטא כלפייך כעס על הנטישה או רגשות שליליים אחרים.
שימי לב: הכוונה אינה למנוע את הנסיעה! אבל חשוב מאוד להכין את כל הנוגעים בדבר לקראת העדרותך וחשוב גם להתכונן למחיר שאולי יהיה בתקופה הראשונה לקראת שובך.
מניסיוני, אם הקשרים המשפחתיים חזקים ומשמעותיים והילדים נשארים במחיצת מטפלים שמכירים היטב את שגרת יומם, נעשית הכנה טובה ולא עושים שינויים משמעותיים בהמלך התקופה, לא צפוי שום נזק ארוך-טווח. הרווח המרכזי הוא זמן איכות עם אבא וזמן חופשה עבורך. שווה!
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)