בכי בלתי פוסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי בלתי פוסק
    קרן
    18/04/2010

בחודש האחרון בני בן ה-3 וחצי חודשיים רוב היום בוכה בייחוד שהוא עייף הוא בוכה בהיסטריה ומאד קשה להרדים אותו (הוא בעיקר נרדם עם נענוע על הידים שלי או בטיול בעגלה), לקחתי אותו לרופאה לבדיקה לראות אם יש משהו לא בסדר ולא נמצא שום דבר.
    הוא בעיקר רגוע בטיול בעגלה או על הידיים שלי, ברגע שמניחים אותו לבד בעגלה,באוניברסטיה -גג תוך 5 דק' הוא מתחיל לבכות ולרוב הוא נרגע שאני מגיעה ומשחקת/מרימה אותו.
    במשך היום אני איתו בבית אז קל לי יותר להרגיע אותו אבל בערבים אני צריכה לפנות זמן לבני הגדול בן השנתיים. אני אשמח מאד לעצה -אני לא מצליחה להבין מה לא בסדר ומאד קשה להתמודד עם בכי ברוב שעות היום -איך צריך להגיב לבכי שלו?-מאד קשה לי לרוץ כול פעם להרגיע אותו ואני בטוחה שלא תורם הרבה שלעיתיי אני כבר הופכת להיות חסרת סבלנות.
    חשוב לי לציין שבחודשיים הראשוניים בכלל לא הרגשתי אותו -הוא היה אוכל, נרדם לבד, מעסיק את עצמו שהיה ער, קם עם חיוך ולא ברור מה קרה לאחרונה.
    דבר נוסף בשבוע האחרון קרו מס' פעמיים שלא הגעתי מיד שהוא בכה ונראה לי שהוא אפילו הפך להיסטרי יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי בלתי פוסק

הוספת תגובה

• בכי אצל תינוק צעיר

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

קרן שלום,
    בהיותך אימא מנוסה את וודאי יודעת שתינוקות בוכים ממגוון סיבות, שפעמים רבות אינן ברורות לנו, אך הן תמיד "קיימות". יתכן כי בנך עדיין מסתגל לעולם, עדיין לא 'רכש' מעגלים תקינים של שינה ועיירות, מתקשה לגבש סדר יום של אכילה, משחק ומנוחה, והוא זקוק יותק להרגעה אינטנסיבית ולנוכחות שלך, לעיתים באופן פיסי. פעמים רבות תינוקות צעירים, גם אלו הסובלים ממזג פחות-קשה, הופכים נרגנים ונזקקים יותר בשעות אחר הצהריים, פשוט בגלל עייפותם הרבה, ועל כן יתכן שדווקא כשאת רוצה להתפנות לבנך הבכור הוא אכן בוכה יותר.
    עצתי המרכזית אלייך היא - נסי שלא להיות לבד! בגילו כל אדם אחר יוכל להרגיעו באחיזה על הידיים, נענוע, טיול, עירסול במנשא וכו', ואת תוכלי מעט לנוח ולהתפנות לבנך ולעצמך. נסי לצמצם את הפעמים בהם עלייך להתמודד עם שני ילדייך לבד בשעות אחר הצהרים, בשלב זה נראה שזהו מתכון בטוח לתסכול, קושי ואכזבה, בן-זוג, סבתא, מטפלת או סתם שכנה או חברה יוכלו להיות לעזר רב עד אשר תינוקך יוכל להרגע מעט יותר ויזדקק לך פחות. כמו שכבר הבחנת, כאשר הבכי לא נענה מייד הוא רק הולך ומתגבר ואז קשה הרבה יותר להרגיע אותו. לפיכך, מוטב להגיב מהר ככול הניתן, אבל שזה לא יהיה רק את!.... אין חחש בגיל הזה מ"פינוק", זה לא שהוא יתרגל ואז יבכה יותר, אם הוא יענה בצורה שתספק אותו, הוא דווקא יבכה פחות כי בהדרגה יוכל להרגיע את עצמו.
    בהצלחה,
    ונסי לנוח ככול הניתן,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו