שינה במיטת ההורים בלבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה במיטת ההורים בלבד
    רויטל
    18/04/2010

שלום רב, לצערי הרגלנו את בני בן השנה לישון במיטה שלנו. הוא לא מוכן להירדם במיטה שלו וגם אם אני מרדימה אותו במיטה שלי ומעבירה אותו לאחר מכן למיטה שלו - הוא מתעורר לאחר כשעה, מבין איפה הוא נמצא, נעמד ובוכה. ברגע ששוב אני מעבירה אותו למיטה שלי - הוא נרדם מיידית וחוזר חלילה. שתי שאלות עיקריות בנושא זה -
    1. ברגע שאני מחליטה שהוא יירדם במיטה שלו. האם להיות לידו כשהוא בוכה או לצאת מהחדר כשהוא נרגע ולחזור בכל פעם שבוכה? האם להרים אותו כשהוא בוכה ולהרגיע אותו, או לא להוציא אותו כלל מהמיטה? האם להסביר לו כל הזמן או שפשוט להיות לידו ולא לדבר?
    2. מה לעשות כשהוא מתעורר מתוך שינה ו"מבקש" שאקח אותו אלי למיטה באמצע הלילה? האם שוב את אותו הליך? האם שוב לתת לו לבכות עד שייכנע? (זה קשה נורא..)
    רוב תודות,
    רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה במיטת ההורים בלבד

הוספת תגובה

• שינה במיטת ההורים

מיכל דביר קורן
    01/05/2010

רויטל שלום,
    התחלת את פנייתך באמירה "לצערנו הרגלנו..." כלומר, את מרגישה כיום שהשינה המשותפת היא לא צעד נכון עבורו ועבורכם. אבל לצערי, רק את תוכלי לתקן את המצב ולשנותו....: בנך לא בקלות יוותר על השינה המשותפת - לזה הוא התרגל, איתכם מרגיש בטוח ונוח וסביר שאין לו שום עיניין לבחור מרצונו במיטה שלו. כדי שזה יקרה אתם תצטרכו להיות מאוד עיקביים במסר לפיו אתם תסייעו לו ככול הנדרש בתהליך המעבר והלמידה לישון לבדו, אולם לא תסוגו בהחלטתכם.
    אני ממליצה לעשות תוכנית שלבים הדרגתית, לא לצפות ממנו להירדם מיידית במיטה שלו באופן עצמאי כי זה אומר לדרוש ממנו משהו שהוא כיום כלל לא מסוגל לעשות. יהיה עליכם להכין אותו לשקראת השינוי הצפוי ואז להרדים אותו במיטתו. תחילה בנוכחותכם, ולחזור ולעשות זאת גם במהלך הלילה (אני יודעת שזה קשה!....), מבלי לצאת מהחדר אך גם מבלי להוציא אותו מהמיטה. יתכן כי ידרשו מספר ימים, או אף שבועות, לפני שניתן יהיה לצאת מהחדר מבלי שהוא יבכה בבכי שבו לא תוכלו לעמוד בעצמכם.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו