תחילת מוצקים אצל תינוקת.... עזרה ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחילת מוצקים אצל תינוקת.... עזרה ..
    שני
    22/04/2010

שלום רב,
    אני אמא לתינוקת בת חמישה חודשים. אוכלת בקבוק כל 4 שעות. אמרו לי בטיפת חלב להתחיל עם טעימות, אבל עוד לא התחלתי (אני יודעת... נו נו נו לי) כי עברנו דירה, היו בלגנים ואיכשהו זה פשוט לא קרה.
    היא אוכלת מאוד מסודר, ואני מאוד מתלבטת איך מתחילים את נושא הטעימות. כמובן מבלי לשבש לה את הארוחות ואת סדר היום (שלקח זמן ומאמץ להסדיר :-]).
    אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל? מה לתת? כמה? מתי?, ובאיזה שלב הטעימות הופכות לארוחה של ממש? האם זה בנוסף לבקבוק או במקום?
    בקיצור, אני צריכה עזרה והדרכה.
    תודה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחילת מוצקים אצל תינוקת

אילנה וינר-ריבקה
    23/04/2010

אמא יקרה שלום רב

מדבריך אני מבינה כי ביתך היא הבת הראשונה שלכם, נכון?
    אני הבנתי גם שבנוסף ללידת תינוקת ראשונה, עברתם דירה.

המעבר גרם לשיבושים בסדר הארוחות שלה, ועכשיו שסוף סוף הילדה אוכלת בשעות קבועות, יש לך חשש להתחיל עם המאכלים האחרים.

קודם כל, כדאי שתדעי, שעד לפני כשנתיים ההמלצה ממשרד הבריאות הייתה להתחיל עם מאכלים אחרים (טעימות) מגיל שישה חודשים בלבד. כך, שאין לחץ מבחינת הזמנים. ביתך היא צעירה ויש לה הרבה זמן להתרגל לעולם האוכל.

מבחינת מה לתת - כדאי שתתייעצי בטיפת חלב, מה המלצות שלהם.

בהתחלה המאכלים הם לא נכנסים במקום הבקבוק, את נותנת אותם קצת לפני שעת הבקבוק. זאת כדי שהיא לא תהיה מצד אחד לחוצה מידי מהרעב ומצד שני שלא תהיה שבעה מהבקבוק.

בהתחלה התינוק לא כל כך יודע מה לעשות עם הכפית בפה, הרפלקס הראשוני הוא לרוב להוציא את הלשון החוצה. לעיתים ההורים חושבים שהתינוק לא אהב את מה שטעם, אך הרבה פעמים זה לא נכון. דבר נוסף, התינוק יכול להתלכלך וללכלך את כל הסביבה, להכניס ידייים, לפזר את האוכל בכל הפנים, בשיער...

לזה קוראים טעימות, בהדרגה תוכלי לראות מה ההעדפות של ביתך, ובהתייעצות עם אחות טיפת חלב תוכלי להרחיב את התפריט. אל תשכחי שהתינוקת תהיה פעילה בתהליך שלא תלוי רק בך.

תעדכני אותנו אם תרגישי צורך בכך, נשמח לעזור.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! :-)

שני
    23/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו