מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה לגן -בן שנהנטע24/04/2010
הבן שלי כמעט בן שנה ועד כה היה איתי בבית. הוא ילד חברותי למדי וסקרן מאוד. ניגש בשמחה ובמהירות לחקור סביבות חדשות וגם מבוגרים וילדים. הכניסה לגן החלה לפני כשבועיים כאשר בימים הראשונים שמתי אותו לזמן קצר וגם ביליתי איתו זמן בגן ביחד. אחרי כמה ימים הוא התחיל להרגיש לא טוב, רייר בכמויות אדירות, התקשה להירדם והתעורר פעמים רבות בלילה, נזלת שיעול ושאר סימפטומים מציקים. התאבון שלו ירד פלאים והוא ממש שינה את התנהגותו. אחרי עוד כמה ימים הוא התחיל להקיא ולשלשל וככה המשיך כמה ימים, בהם מן הסתם הוא נעדר מהגן ועכשיו הוא מרגיש יותר טוב וחזר לגן, ביומיים האלו שעברו מאז שחזר הוא בוכה המון בגן ובבית , רוצה על הידיים כל הזמן ובגן מתקשים להרגיע אותו. מאכילים אותו שם על הברכיים של המטפלת במזון מרוסק כי הוא מסרב לאכול משהו אחר, זאת כאשר בבית הוא מגיל 6 ח' אוכל מוצקים על כיסא ובשמחה
אני לא יודעת באיזו גישה כדאי לנקוט- האם להיענות לבכי ולבקשה להיות על הידיים בבית או לשדר לו עיניינים כרגיל ופחות להתייחס וגם בגן האם רצוי שיענו לרגרסיה שלו? הן מפחדות שהוא לא יאכל אז מעדיפות להאכיל אותו ככה
אני אשמח לעצה, אני מרגישה שאני מאבדת כל שליטה ושביב של סבלנות, אני מותשת ומיואשת לחלוטין....
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
אילנה וינר-ריבקה24/04/2010נטע שלום רב
מדבריך אני מבינה כי בנך החל לבקר בגן רק לפני שבועיים. ובתתקופה הקצרה הזאת הוא הספיר להיעדר תקופה ולחזור לגן.
מדובר בתקופה מאד קצרה בה את מרגישה אצלו שיניים רבים, בכי במהלך היום, ירידה בתאבון ועוד.
קודם כל, כדאי להיתתיחס לבכי שלו, לא תמיד את תוכלי להרים אותו על הידיים, אבל החיים שלו השתנו ומומלץ שתתייחסי לכך בהתאם, בידיעה שבנ יותר רגיש ומתגעגע אליך.
את אפיילו יוכלה לשקף לו ולהגיד לו כשהוא בוכה "התגעגעת לאמא, הייתה בגן, אמא הייתה בעבודה, היה לך קשה...".
בקשר לגן עצמו, האם תוכלי לפרט קצת יותר,כמה ילדים ישנם בגן, כמה מטפלות, האם את מרוצה מהמסגרת, איך הפרידות ממך וכיצד הוא ניראה כשאת באה לקחת אותו, כמה שעות ביום הוא נמצא במסגרת, ועוד פרטים שניראים לך רלוונטים.
כך נוכל לחוב ביחד לגבי נושאים אחרים כגון האכילה.
אשמח לעזור בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)