סרבנות ללכת למעון...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנות ללכת למעון...
    אסתי
    29/04/2010

שלום, קודם כל תודה רבה, על כך שאתן תמיד עונות ועושות כל מה שתוכלו כדי לעזור.
    בתי בת שנה ושמונה חודשים נמצאת בגן מגיל שנה וחודשיים. ההתאקלמות שלה בגן הייתה לה מאוד קשה. ועד עכשיו- היא עדיין בוכה בהיסטריה, כל בוקר כשאני משאירה אותה שם, והבנתי שמאוד קשה לה בחברת הילדים- ילד רק מתקרב, והיא מיד, נרתעת, בורחת או בוכה "הרביץ, לקח..." יש לציין שהיו בחצי השנה הזו תקופות קלות ותקופות קשות, אך כל הזמן אני מרגישה שלא ממש טוב לה שם, שהיא מפחדת, ושהייתה מעדיפה להישאר עם אמא בבית, יש לציין שאני לא נותנת לה לעשות מניפולציות, ולא מראה לה שזה יעזור שהיא תבכה, את הבכי היא עושה גם לאבא שלה, ולכל מי שמביא אותה לגן. אני סומכת על המטפלות בגן, ומהתרשמותי הן מקסימות ועושות הכל כדי להקל עליה. אני גרה במושב, כך שאין לי אפשרות בחירה בין 15 גנים. כמה זמן זה עוד יקח? האם יש ילדים שעד גיל גדול קשה להם להיפרד מההורים ולהישאר בחברת ילדים בני גילם? אני ממש מתוסכלת, ולפעמים מרגישה שאני ממש עושה לה עוול, ואולי כבר עדיף שאעזוב את העבודה ואשאר איתה בבית? מה אפשר לעשות כדי להקל עליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבנות ללכת למעון...

הוספת תגובה

• סרבנות ללכת למעון

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

אמא שלום רב

נשמע על פי דבריך כי ביתך לא רק מתקשה בפרידה ממך בהליכה למעון, אלא שבכלל היא מרבה לבכות.

אולי לא מדובר במניפולציה ושווה לשקול אופציות אחרות..

האם כואב לה משהו? האם המשפחה עברה שינוי (היריון נוסף, הפלה, מעבר דירה, משבר זוגי, עוד?) גם כאשר הילדים אינם חשופים לתחנים אלה באופן ישיר הם קולטים ומביעים סבל בדרכים שונות.

אולי כדאי ללכת ליעוץ מקצועי ע"י פסיכולוג התפתחותי. כדאי במקביל או אפילו לפני, לפנות לרופא הילדים ולשתף אותו במה עובר על הילדה בתקופה האחרונה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו