מסרבת ללכת ברגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרבת ללכת ברגל
    נעמי
    30/04/2010

שלום, ביתי בת שנתיים וחצי ילדה מאוד עקשנית . מדברת מעולה, גמולה מחיתולים ומביחנה התפתחותית היא בסדר.אחת הבעיות שלי הן שהיא לא מוכנה ללכת ברגל ברחוב גם לא מרחקים קצרים היא ישר מבקשת ידיים או עגלה.עם בעלי היא מוכנה ללכת קצת ברגל אבל גם לא הרבה. בגן שעשועים היא בקושי מתפסת על סולמות היא מבקשת שנרים אותה. אני ממש לא יודעת אם הבעיה היא פזיולוגית או התנהגותית? יש לה גמישות יתר במפרקים אך חוץ מזה אני לא רואה בעיה נוספת בבית היא רצה קופצת ומשחקת כך גם בגן. מה לעשות? תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת ללכת ברגל

הוספת תגובה

• מסרבת ללכת ברגל

אילנה וינר-ריבקה
    01/05/2010

נעמי שלום רב

קודם כל ביתך בגיל בו התנהגות "עקשנית, נפוצה וחשובה להתפתחותה. היא גילתה שיש לה רצונות רעיונות משלה ורוצה להיות עצמאית ולהחליט החלטות לגבי חייה... בתקופה זאת ההורים לעיתים חשים חוסר אונים ופוגשים את הדילמה - האם להציב על הילד גבולות ולהגבילו או לאפשר אותו לקבל החלטות ולנהל את עולמו. כמובן שהאיזון בין שתי הגישות אמור להעניק לילד מענה לצרכיו ההתפתחותיים לקראת עצמאותו וניפרדותו מין ההורים.

בקשר לביתך, נראה כי יש טעם להתייעץ עם פיזיותרפיסטית מומחית בילדים. יתכן וקשה לה ללכת מרחקים גדולים יותר ומרבה לוותר על הפעלת הגוף בשל קשיים מוטוריים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו