הודעה שעוברת 3 פורומים ללא הצלחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה שעוברת 3 פורומים ללא הצלחה
    חגית
    02/05/2010

שלום רב
    לצערי כותבת את ההודעה כבר ב3 פורומים כי מעבירים אותי מפורום לפורום בלי סוף...
    הייתי בהתפתחות תינוקות של שירי קאשי BOK והפנתה אותי לפסיכולוגיה תינוקות ומשם הפנו אותי אליכם נקווה שאכן זה המקום שיכול לעזור לי בשאלות אלו. תודה.

להלן השאלות:

שלום,
    אני אמא ל2 בנים.
    גדול בגיל בר מצווה והקטן בן שנה פלוס 4 חודשים.

יש כמה דברים שמאוד מציקים לי עם הקטן ולא ממש יודעת איך להגיב.

אולי זה נדוש לשאול אבל :
    1. האם שמים גבולות בגיל כזה? או שזה מוקדם מדי?הוא לא במסגרת אלא בבית איתי.
    2. הילד כל הזמן רוצה על הידיים ושאני מורידה אותו צרחות אימים, המון שעות על הידיים.
    3. עדיין שותה מטרנה בלילה בשינה, אבל ישן לידי כל לילה במיטה, אני גרושה אז זה בסדר.
    אבל בלילה מאוד משתולל מעייפות כי לא ישן כמעט כל היום, למעט שעה בצהריים ב12 וזהו עד 10 בלילה עד שנרדם. בבוקר מקיץ לו כבר ב5, האם נורמלי? אני סחוטה ועייפה, אינני עובדת בחוץ אבל גם לא יכולה במצב הזה לעבוד, אני מיגרנוטית וסובלת נורא מחוסר שינה , מדוע הוא קם כה מוקדם אם נרדם רק ב10 בלילה?
    4. הילד לא הולך לאף אחד חוץ מאמא שלי, לא לחברה שלי, לא לגרוש שלי שהוא אביו הבילוגי שאכן הגיוני כי מבקר אחת לחודש....
    הוא מפחד מאנשים ופורץ בבכי שמדברים איתו, אפילו אומרים איזה חמוד הוא כבר מתחיל לבכות.
    5. אם יש משהו שהוא לא מקבל הוא בוכה עד השמיים בצרחות. אם הוא נוגע במנורת לילה בחדר או משהו שאני לא מרשה, ואומרת לא! בקול לא צעקני אבל סמכותי, הוא בוכה בלי סוף עד שמקבל מבוקשו. אני לא יודעת איך להגיב. האם הם מתחילים מעכשיו את סימפטום גיל שנתיים הנורא שהוא רק שנה וארבע חודשים?
    6. גם מקלחות נכנס בצרחות ולא רוצה יש לו כיסא ישיבה באמבטיה ומפחד ממנו אז עומד עד שמקלחת אותו מהר ומוציאה אותו שלא יחליק.
    7. הוא הולך יפה מדבר קצת, אמא מאמא, אבא, דדה זה סבתא, בבה זה סבא, פיל, מראה איברים כמו עיניים אף ופה וראש , רוקד, משחק קצת עם עצמו ממש בקושי.

אנא עזרתכם והכוונתכם אני ממש צריכה עצות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקווה שזה יעזור

ענת
    05/05/2010

הי אני אמא ל2
    בת בת 4.5 ובן בן 2
    לדעתי הצוות גבולות זה המפתח. יכול להיות שהילד קיבל את הגירושים מאוד קשה, וקשה לו להיתמודד, כמה שזה ניראה יותר קל שהוא ישן איתך, אבל הוא חייב לישון בחדר נפרד. הוא צריך את המרחב שלו ואת חייבת את שלך. הוא מאוד קשור אלייך, כי את הדמות המרכזית החיים שלו.
    זה יהיה ממש לא קל אבל את חייבת, נכון הוא יבכה ויצרח אבל את חייבת להציב גבולות והכי חשוב להיות חזקה.
    זה נישמע קל מהצד. (אני עברתי מלחמות לא קלות בקשר להתפרצויות בכי)
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירב שלום רב

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

אנסה לתת מענה לשאלותיך בקשר לבנך בן ה1,4 ש'.
    1. האם שמים גבולות בגיל כזה? או שזה מוקדם מדי?הוא לא במסגרת אלא בבית איתי.
    ההורים מתחילים לשים לילדים גבולות כאשר הם קובים לילד שיגרה, כאשר שומרים על הילד מסכנות, כאשר אוסרים לו להרביץ, לנשוך ולהרוס חפצים בסביבה.

2. הילד כל הזמן רוצה על הידיים ושאני מורידה אותו צרחות אימים, המון שעות על הידיים.
    אולי כדאי שמישהו אחר יעזור לך בטיפול עם הילד. אולי האבא, אולי סבים, סבתות... כך תרגישי פחות עייפה. בגיל של בנך זה נפוץ ונורמטיבי שילדים רוצים ידיים, אך נראה שאת חשה שהתנהגותו מוגזמת. אולי הוא עובר משבר... אולי זה קשור לתהליך הגירושין, היעדר האב, או סיבה אחרת
    3. עדיין שותה מטרנה בלילה בשינה, אבל ישן לידי כל לילה במיטה, אני גרושה אז זה בסדר.
    אבל בלילה מאוד משתולל מעייפות כי לא ישן כמעט כל היום, למעט שעה בצהריים ב12 וזהו עד 10 בלילה עד שנרדם. בבוקר מקיץ לו כבר ב5, האם נורמלי? אני סחוטה ועייפה, אינני עובדת בחוץ אבל גם לא יכולה במצב הזה לעבוד, אני מיגרנוטית וסובלת נורא מחוסר שינה , מדוע הוא קם כה מוקדם אם נרדם רק ב10 בלילה?
    כדאי שהוא ישן במיטתו בחדר שלו. לישון במיטתך יכול לגרום לבלבול לילד לגבי תפקידו מולך. אין סיבה שהוא יוכל מטרנה אם אוכל כרגיל במשך היום. כל ההרגלים האלה מצביעים על כך שאתם עוברים תקופת משבר וכל השיגרה לא מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

4. הילד לא הולך לאף אחד חוץ מאמא שלי, לא לחברה שלי, לא לגרוש שלי שהוא אביו הבילוגי שאכן הגיוני כי מבקר אחת לחודש....
    הוא מפחד מאנשים ופורץ בבכי שמדברים איתו, אפילו אומרים איזה חמוד הוא כבר מתחיל לבכות.
    למרות שבגיל שנה וארבעה חודשים ילדים מראים סימנים של חרדת זרים וחרדת נטישה, לפי תיאורך בנך מראה תגובות קיציניות סביב הפרידה ממך. אולי יש מקום להתייעצות מקצועית מעמיקה יותר.

5. אם יש משהו שהוא לא מקבל הוא בוכה עד השמיים בצרחות. אם הוא נוגע במנורת לילה בחדר או משהו שאני לא מרשה, ואומרת לא! בקול לא צעקני אבל סמכותי, הוא בוכה בלי סוף עד שמקבל מבוקשו. אני לא יודעת איך להגיב. האם הם מתחילים מעכשיו את סימפטום גיל שנתיים הנורא שהוא רק שנה וארבע חודשים?
    ניראה שבנך עובר משבר ובמצוקה רגשית ללא קשר להתפתחותו. לא נראה שמדובר במשבר גיל השנתיים לפני הזמן.

6. גם מקלחות נכנס בצרחות ולא רוצה יש לו כיסא ישיבה באמבטיה ומפחד ממנו אז עומד עד שמקלחת אותו מהר ומוציאה אותו שלא יחליק.
    נראה כי קשה לו במעברים גם. קשה לו להירגע...
    7. הוא הולך יפה מדבר קצת, אמא מאמא, אבא, דדה זה סבתא, בבה זה סבא, פיל, מראה איברים כמו עיניים אף ופה וראש , רוקד, משחק קצת עם עצמו ממש בקושי.
    התפתחותו ניראת סבירה לגילו, אך קיים קושי בפרידה ממך., אני ממליצה בחום על התייעצות
    מעמיקה יותר. אם תגידי איפה את מתגוררת אוכל להציע לך מרפאות אם-תינוק הנותנות שירות ציבורי ומענה לקשיים בקשר בין הורה וילד. כמובן שכדאי שהאב יהיה מעורב בתהליך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו