מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שבעה חודשים וחציקצת מנוסה...02/05/2010
יש לנו ילדה ראשונה מקסימה בת 7 חודשים. מאז שנולדה, בכל רגע בו הייתה ערה ומתעסקת עם עצמה הייתי מרימה אותה או משחקת איתה כי הייתה מרחמת עליה..עכשיו אני "משלמת" את המחיר הכבד על זה. בלילות היא מתעוררת המון פעמים בבכי ונרגעת רק לאחר שאני מניקה אותה ו/או מעבירה אותה למיטתנו. אני משתדלת שלא לעשות זאת אבל אני פשוט עייפה מדי בלילות מכדי לתת לה לבכות ולהתעקש איתה על זה. בימים המצב הוא גם קשה: רק לפני חודש הכנסתי אותה לגן ל-3 פעמים בשבוע (החל מהשבוע נעבור למתכונת מלאה) כך שלא הייתה לה שיגרה קבועה. בימים הראשונים היה ממש מעולה: היא הייתה חוזרת מותשת מהגן, הייתי משחקת איתה, מקלחת, מאכילה וכו' עד שעה תשע בערך שאז היא הייתה הולכת לישון (נכון להיום ולימים שלפני הגן, לפני 23:30-00:00, היא לא הייתה נרדמת בשום אופן). הבעיה היא שבשבועיים האחרונים היא הייתה מאוד חולה ולכן פינקנו אותה קצת יותר מהרגיל ואם היא בכתה בניסיון להגיע למיטתנו, זה היה עובד לה מהר כי לא רציתי להתעקש איתה על זה בזמן מחלה. השבוע היא חזרהלגן ומאז כל אחה"צ היא לא רגועה אלא אם היא על הידיים, היא כל הזמן בוכה עד שמרימים אותה (יכולה לבכות הרבה זמן, לא מתייאשת, גם בגן היא ככה). שאלתי היא, כיצד אני יכולה להקנות לה הרגלים בריאים-שתתרגל לישון רק במיטה שלה ובזמנים נורמליים לילדה בגילה, שתלמד לשחק עם עצמה (בגלל הפינוק הזה היא גם קצת בפיגור מבחינה התפתחותית (התהפכויות וכו')) וכל זאת מבלי לגרום לה לטראומה? אני יודעת שזה כרוך בלא מעט בכי ולילות לבנים, אך איך אני עושה זאת מבלי לגרום לה להרגיש שננטשה?
תודה וסליחה על המגילה... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
קצת מנוסה...05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 7 חודשים וחצי
אילנה וינר-ריבקה06/05/2010אמא יקרה שלום רב
לפי דבריך את נשמעת עייפה וללא כוחות לשנות את ההרגלים של ביתך. נשמע שאת יודעת שלא כדאי להעביר את ביתך למיטתך, אך את בעצמך טוענת כי מרוב העייפות, את בסופו של דבר עושה זאת.
אז קודם כל, כדאי שתדעי כי לעיתים תינוקות עוברים משברים קטנים בשינה, של שבוע או מספר שבועות ולאחר מכן, מחוזרים לשיגרתם. קיימים מספר הסברים כגון צמיחת שיניים, או תקופה לקראת קפיצות התפתחותיות ועוד.
בכל אופן ככל שתצליחי להיות עקבית ולהתגבר על העייפות ולהיות עם ביתך בחדר שלה, לבנות לפני השינה פעילויות שחוזרות על עצמן באופן יומיומי ובאותן השעות, אז סיכוי גדול יותר שביתך תתרגל לחדר שלה ותלמד להירדם לבדה.
דבר נוסף, התייחסת לעיכוב התפתחותי, אני ממליצה שתפני לרופא הילדים ותבקשי הפנייה להתפתחות הילד כדי שפיזיותרפיסטית תעשה לה הערכה מעמיקה יותר ותשקול טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)