כעס של ילדה בת שנתיים וקצת כלפי אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעס של ילדה בת שנתיים וקצת כלפי אמא
    אמא מודאגת
    03/05/2010

שלום
    לאחרונה עברתי ניתוח שמנע ממני לטפל בילדתי במשך כשלושה וחצי חודשים. במהלך התקופה הטיפול השוטף בילדה (החלפות, אמבטיות לקיחה לגן) עבר לאבא. כעת שאני מנסה לחזור להיות "אמא" במשרה מלאה הילדה לא רוצה, מגיבה בבכי וקוראת "אבאב אבא" ולפעמים מרביצה או מתנגדת לחיבוק ממני או הרמה על הידיים. אני מאוד מוטרדת ופגועה מהשתלשלות העיניינים ואיני יודעת איך להחזיר אותה אליי.
    בעיה נוספת היא שלאחרונה היא הגיעה לשלב "הלא לא" והרבה דברים שאני וגם בעלי (אם כי עם בעלי קצת פחות) מנסים לומר לה נתקל בתגובה של לא., כולל: ישיבה על סיר, חזרה הביתה מגן שעשועים, החלפת בגדים רטובים וכו'.
    אני אובדת עצות וכבר בדרך ללכת לייעוץ מקצועי.
    אשמח לפני כן לתגובכן ואודה מאוד אם היא תהיה בהקדם האפשרי
    תודה
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לשגרה עם פעוטות

מיכל דביר קורן
    16/05/2010

לאמא המודאגת שלום,
    אני מניחה שתקופה מאוד מורכבת ומבלבלת עברה על כולכם: את בוודאי היית טרודה בבריאותך ובמשמעויות הניתוח והריחוק מהבית, בעלך נאלץ לתמוך בך ולהמשיך ל"החזיק" שגרה כרגיל עבור בתך, הן מבחינת התפקוד היומיומי, והן מבחינת היכולת למלא עבורה את הגעגועים אלייך. בתך עצמה נאלצה להתרגל לחסרונך תוך כדי החשש לשלומך שבוודאי ליווה אותה, גם אם לא ידעה דבר על סיבת ההעדרות שלך. כל זה משאיר אותכם כמשפחה עם הצורך להתארגן מחדש כעת בכל המובנים, הן התפקודיים-יומיומיים, והן הנפשיים, בהם כל אחד צריך "להתמקם" במקומו מחדש.
    בתך בתור פעוטה צעירה לא יכולה להבין בדיוק למה אימא הלכה ולמה עכשיו את חוזרת. היא מבטאת בהתנהגותה את הכעס על חסרונך ואת הבלבול הנובע מכך, ולכך נוספת תקופת הרצון לשליטה ולעצמאות המלווה כל פעוט בגילה.
    אני חושבת שתוכלו מאוד להיעזר בליווי מקצועי בתקופה כזו, הן במטרה להבין מה קרה לכל אחד מכם מבחינה רגשית, והן על מנת למצוא כוחות כדי להשיב את הסדר על כנו ולהתחזק כמשפחה. יתכן כי ישנם דברים שיהיה נכון לדחות כעת, למשל, אולי לא כדאי בשלב זה של הסתגלות-מחדש גם לצפות ממנה ללמוד לעשות את צרכיה בסיר, יתכן כי דרישה זו קצת "גדולה" עליה כעת, וכדאי להימנע מהציפיה לכך עד שתתחזקו מעט יותר. מדובר במטלה התפתחותית המחייבת שלווה ושיתוף פעולה ונשמע לי שזה לא הזמן.
    את בעצמך צריכה להתחזק כעת וכדאי מאוד שתהיי מלווה בייעוץ בתקופה זו. אוכל להפנות אותך לגורם מתאים במקום מגורייך.
    בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו