איך להיפרד במעון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להיפרד במעון?
    שני
    03/05/2010

מהו תהליך ההסתגלות הנדרש, להבנתך, למעון חדש?

ילדי בן שנה ושמונה חודשים. החלטתי לשים אותו במעון ויצ"ו שקרוב לביתנו.

אני כיום יותר משוכנעת שהוא זקוק לחברה, לגירויים חדשים, לדמויות טיפול אחרות.

כמובן שהוא בוכה כשמגיעים לכיתת המעון. אני סבורה וכך גם ביקשתי מהגננת שלא ילחצו עליי לתת אותו מיד למטפלות וללכת. ביקשתי להיות נוכחת ביום הראשון, ביום השני ולפחות עוד כמה ימים ובטח לא להתחבא ולברוח כשהוא לא רואה אותי.

שאלתי, לפי ראיית עולמך: כמה ימים להיות איתו?
    האם אחרי שלושה-ארבעה ימים להשאיר אותו לבד בלעדי למשך שעה שעתיים ולחזור?
    מהן המילים אותם צריך להגיד לו כשאני הולכת ואיך לעשות את תהליך הפרידה?

תודה
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להיפרד במעון?

הוספת תגובה

• הסתגלות למסגרת גנית חדשה

מיכל דביר קורן
    16/05/2010

שלום שני,
    עבור פעוטות רבים גיל שנה ושמונה הוא מועד מצויין לכניסה למסגרת גנית, הם אכן זקוקים ליותר גירויים ובהדרגה ליותר חברה. כאשר ילד נכנס למסגרת באמצע השנה ישנו יתרון לכניסה הדרגתית טובה כיון שהמסגרת אינה מאופיינת בבכי של תחילה השנה המלווה את כולם, הצוות יותר פנוי לקליטה והאווירה לרוב רגועה יותר. עדיין, לכל ילד קצב שונה ויכולת להסתגלות אחרת. אין מספר ימים מומלץ, אבל חשובה הדרגתיות וחשוב ללוות את התהליך בהרבה תמיכה וקרבה אליו. בהתייעצות עם הצוות תוכלי להחליט כמה זמן הוא יכול כבר להיות בלעדייך, אולי בהתחלה ללא זמני הארוחות והשינה הדורשות יותר שיתוף פעולה מצידו, ובהמשך להיפרד לימים ארוכים יותר. חשוב מאוד להעניק את תחושת הביטחון שאת חוזרת במועד בו סיכמתם ותמיד תמיד להיפרד ולא להיעלם כשהוא אינו רואה!!!
    את מוזמנת לקורא דיונים קודמים ורבים בפורום שלנו אודות הסתגלות למסגרת גנית חדשה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו