אגרסיות וכעסים אצל בת שנה וחמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגרסיות וכעסים אצל בת שנה וחמש
    טיפטיפ
    03/05/2010

שלום רב,
    בתי בת השנה וחמשה חודשים מזה כמה חודשים קורה מדי פעם שהיא מתוסכלת כשהיא מנסה לעשות משהו וזה לא מצליח לה כמו, לשבת בכיסא, להגיע לצעצוע/מוצץ וכו' ומתחילה לזרוק דברים בחוזקה. כמו כן לפעמים אף צובטת ומכה אותנו ההורים כאשר משהו לא מוצא חן בעניה.
    יש לציין שהיא בת יחידה. אני מניחה שאנחנו מפנקים אותי יתר על המידה אולי מכאן נובעת הבעיה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אגרסיות וכעסים

אילנה וינר-ריבקה
    08/05/2010

בגיל שנה וחמישה חודישם ביתך זקוקה להמון הכוונה ותיווך שלכם ההורים על מנת לווסת את רגשותיה והתנהגותה. היבטוי של התיסכול באופן אגרסיבי אינו בעייתי. להיפך, זה נורמאלי ומובן. לביתך עדיין אין מספיק כילים חלופיים, כגון יכולת להביע רגשות באוםן מילולי על מנת להוציא ארגסיות, לכן, היא מראה את תסכול דרך התנהגותה הנסערת.
    עליכם ההורים תפקיד חשוב ביותר - מצד אחד לאסור בתוקף שהיא תרביץ לכם ומו זמנית להעניק לה כילים מילוליים יותר על מנת להביע את עצמה. בשלב הראשון אתם אומרים בשמה "אוף! אני כועסת מאד! לא הצלחתי לשבת על הכיסא כמו שרציתי!" או "אני נעלבתי כי אמא אמרה שאני לא יכולה לגעת במחבש!". הליווי הפיזי מאד חשוב, תהיו לידה, תבדקו אם מגע יכול לעזור או להיפך האם היא זקוקה למרחב פיזי. תגידו שהיא מאד כועסת ושאתם מבינים למה ותכוונו אותה כיצד להביע את עצמה בפעם הבאה. כדאי להימנע משאלות כגון "למה את כועסת?" שאלות אלו עלולות לבלבל עוד יותר את הילדה שבעצמה לרוב כבר שכחה את סיבת הכעס והתסכול.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו