מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפות של פחד בילד בן שנתייםאושרית05/05/2010
שלום
שמי אושרית אמא לאורי בן השנתיים ולזוהר תינוק חדש בן חודש .
בזמן האחרון אורי בן השנתיים נתקף באמצע היום בפחד שמתבטא בכך שהוא תופס בי או באביו ולא עוזב מחזיק בנו ביד או בבגד ומתלווה אלינו, כאלו מפחד להישאר לבד.
זה יכול לקרוא סתם באמצע היום או כשהוא מוצא את עצמו לבד בחדר ושומע איזה רעש מבחוץ אז הוא רץ אלינו בבהלה .
כשהוא נתפס בי אני מסבירה לו שאמא לא הולכת לשום מקום , מחבקת אותו , או יוצרת מגע איתו במשחק בכדי להסיח את דעתו מהפחד .
אציין שמאז שהוא נולד הוא ישן איתנו במיטה ועכשיו כשזוהר נולד קניתי לו מיטת ילדים שבהתחלה ישן איתו אביו כמה ימים ואז לילה אחד הוא ישן לבד וקם בבכי באמצע הלילה באותו לילה הבאתי אותו לישון שוב בחדר אך מאז אביו ישן איתו במיטת ילדים .
קודם כל אני מאד אני מאד דואגת לו בנוגע לפחד שהוא נתקף האם יש דרך לטפלאו שזה יעבור לבד ועד כמה צריך להתייחס לזה ?
ודבר שני חשבתי להעביר אותו לישון שוב איתנו במיטה כי ההפרדת כוחות הזאת לא מוצאת חן בעניי ואז כשזוהר יגדל קצת להעביר את שניהם יחד לחדר ילדים אך מצד שני אני מפחדת שזה צעד אחד אחורה ומה גם שזוהר קם בלילה בוכה ומעיר את אורי כך שהשינה שלו נפגעת
אודה לכם מאד על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
אושרית08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין ביכולתכם לענות לי תגידו לי
אושרית10/05/2010אל תתנו לי לחכות לחינם לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אושרית
אודט בוקאי17/05/2010ראשית מזל טוב להצטרפות חבר חדש למשפחתכם!
ללא ספק אורי מבטא כעת צורך מוגבר יותר בנוכחותכם, משנולד לו אח, הוא מבין שיכולת השליטה שלו בכם ובאמצעותכם, בעולם הסובב אותו-ירדה באופן משמעותי-מעין התחלה של הכרה בנפרדות שלו מכם. מאחר שאת מתארת אותו כילד שעטפתם אותו לפני שנולד אחיו התינוק-ישן אתכם במיטה וכו'..הוא נוטה לחוש חוסר אונים כשאינכם פיזית לצידו.
המטרה שלכם בשלב זה היא להגביר כמה שיותר את היכולת שלו לסמוך על עצמו ובכך תעצימו את תחושת הקומפיטנטיות שלו-לכן, אני מממליצה במפורש לא להחזירו לישון אתכם-מה שישדר עבורו מסר -אתה לא יכול להסתדר עדיין לבד, אנחנו נגן עלייך-זה ההיפך מלחזק אותו. אגב, האם הוא במסגרת גנית כלשהי? אם לא-זה הזמן לשלבו במסגרת באופן הדרגתי (חצי יום, מעט ילדים וכו'..) על מנת להגביר את היכולת שלו ללמוד לסמוך על כוחותיו. עודדו אותו בכל פעילות במהלך היום לעצמאות-והכי חשוב-בהדרגה ולא בבת אחת. העצימו את יכולותיו מול חוסר האונים של אחיו התינוק-הוא לא יכול לאכול לבד לכן ישן איתנו וכו'.. אתה כבר בוגר, אוכל לבד, שותה לבד וכו'..
הליווי של בעלך בחדרו של אורי הוא נכון, אך שימו לב שהליווי לא יהיה פיזי וקונקרטי-שיהיה נוכח בחדרו אך לא במיטתו-אפשרו לאורי ללמוד להרדם בכוחות עצמו-עם מוצץ/דובי/קלטת/כל חפץ מעבר שהו-ללא תלות ישירה בגופכם.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)