תהליך גמילה ביוזמת הורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהליך גמילה ביוזמת הורים
    אימא
    07/05/2010

שלום!
    בני בן שנתיים ו 4 חודשים נמצא איתי בבית. ילד מפותח, וורבלי מאוד.
    למרות שמצידו לא הייתה שום התעניינות בנושא לפני 4 ימים התחלנו תהליך גמילה.
    בבית הוא לובש תחתונים ואני מזכירה לו כל חצי שעה בערך לעשות פיפי.
    הוא די משתף פעולה, לא מתעצבן ולא מתנגד. לפעמים מפספסים בין לבין. וזה בסדר.
    עדיין לא אומר בעצמו כשהוא צריך פיפי. ואני מבינה שזה לוקח זמן.
    כשאנחנו יוצאים החוצה אני עדיין מלבישה לו טיטול.
    האם אני לא משבשת את התהליך בכך שבבית הוא עם תחתונים ובחוץ עדיין לא. האם זה יכול להיות מבלבל לילד?
    ושאלה נוספת : כשאני מציעה ומזכירה לו לעשות פיפי כל חצי שעה מה הוא בעצם הראיון שמאחורי? שהוא לא יפספס? הרי לא עושים פיפי כל חצי שעה וזה לא מה שאני מנסה ללמד אותו.
    מתי מתחילים לעשות מרווחים יותר גדולים?
    סליחה על השאלות , צריכה קצת הסבר והכוונה בנושא.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תהליך גמילה ביוזמת הורים

הוספת תגובה

• מבקשת התייחסות. תודה!

אימא
    09/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות בגמילה

אודט בוקאי
    21/05/2010

שלום לאמא
    כל מה שתארת עד כה מתאר תהליך גמילה נורמטיבי, הן מבחינת האחריות שלך כהורה להוביל את התהליך, והן מבחינת שיתוף הפעולה של בנך-ונשמע שאתם בהחלט בדרך הנכונה!
    מבחינת הבלבול, אכן מומלץ ללכת עם הורדת החיתול "עד הסוף", על מנת לאפשר תהליך למידה יעיל, למעט בשעת שינה בצהריים או בלילה. לגבי יציאה מהבית, בימים הראשונים מומלץ ככל שניתן להשאר סביב הבית ולא לצאת לנסיעות ארוכות או לשהות במקום שאין בו שירותים. אם בכל אופן יש נ סיעות ארוכות הכרחיות, אפשר גם להצטייד החיתול לפני הנסיעה, מאחר שלא בטיחותי לעצור בצידי הדרך לפיפי/קקי. בהמשך, כשיוצאים מהבית לגינה או לחברים, מומלץ לא להלביש חיתול, לשהות שהייה לא ארוכה, ולהצטייד במגבונים ובגדים עודפים. הגינה יכולה להיות דווקא הזדמנות טובה לעשות פיפי בטבע, ליד עץ צדדי. חשוב לא לשדר לילד שקרתה קטסטרופה אם היה פספוס מחוץ לבית-למשל לא למהר לחזור הבייתה בעקבות פספוס. אם הולכים לחברים, כדאי לציין מראש שאתם בגמילה ויתכנו פספוסים, ואז למשל להמנע מלהושיב את הילד על ספות או מיטות. חברים קרובים ודאי יגלו הבנה לפספוסים, כל השאר תלוי במידת הסובלנות שלכם לתהליך.
    לגבי מידת האחריות, ברגע שתרגישי שכמות ההצלחות עולה על כמות הפספוסים, זה הזמן לרווח את התזכורות ולאפשר גם לילד לקחת חלק מהאחריות באופן הדרגתי. שהרי הפספוסים הם חלק משמעותי בדרך ללמידה.
    בהצלחה!
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו