מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בהתנהגות !r13/05/2010
היי !
אני אמא לילדה מקסימה בת שנה וחצי שעד לפני מס' ימים לא הייתה כל בעיה עם נושא השינה אצלה, כלומר היא הייתה הולכת לישון במיטתה מבלי שנצטרך להרדימה, וכשהיתה מתעוררת באמצע הלילה לבקש מים או מוצץ היא הייתה חוזרת לישון כרגיל לאחר שמילאנו אחר בקשתה.
לפני מס' לילות חל שינוי, כשהיא התעוררה באמצע הלילה ולא הפסיקה לבכות ולקרוא לי בכל פעם שעזבתי את החדר (לאחר שנרגעה) - אני חושבת שאולי בפעם הזאת לא שמעתי אותה מיד שקראה לי וייתכן שנוצר אצלה פחד שבעקבותיו היא מתנהגת שונה : בלילות האחרונים היא לא מוכנה להירדם לבד וכמה דקות לאחר שאני אומרת לה לילה טוב היא ישר מתחילה לבכות ולא מפסיקה לקרוא לי, שאני ניגשת אליה היא מבקשת שארים אותה ואקח אותה איתי למיטה (אם אני עושה זאת היא נרגעת), ניסיתי גם ללכת ולחזור לאחר כמה דקות אבל היא לא נרגעת ובנוסף היא למדה לרדת מהמיטה, כך שאי אפשר להשאירה לבד במצב של בכי כי היא עלולה ליפול.
חשוב לי להדגיש שבצהריים היא נרדמת לבד במיטה שלה ובנוסף, באמצע הלילה שהיא מתעוררת למוצץ או למים לאחר שאני ממלאת אחר בקשתה היא ממשיכה לישון כרגיל.
בנוסף, ההתנהגות שלה ביום פגיעה יותר, והיא נוטה להיעלב מהר ולא מפסיקה לבכות וכל הזמן קוראת "אמא".
אני לא יודעת איך להתנהג במצבים אלו, בראש ובראשונה אני לא רוצה שהילדה תפחד.
מצד אחד, אני לא רוצה לפתח לה הרגל שצריך להרדים אותה, אך מצד שני אני לא רוצה להעצים אצלה את הפחד.
בנוסף, אני בהריון (חודש 9 )ואני מפחדת שכשאני אלד ולא אהיה בבית מס' ימים המצב יחריף ותתפתח אצלה חרדה (דבר שאולי כבר עכשיו יש לה).
אני ממש אובדת עצות ואשמח לעזרה בהקדם !
תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה+עדכון חשוב
r14/05/2010ההתנהגות עליה דיברתי (שהילדה לא רוצה שאצא מהחדר עד שהיא נרדמת) עברה גם לצהריים.
בבקשה תגובתכם המהירה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בהרגלי השינה
אודט בוקאי26/05/2010שלום r
לפי תיאורייך קשה לדעת מהי הסיבה לשינוי בהרגלי השינה הטובים של בתך, ודאי שלא לילה אחד שבו אולי קראה לך מספר פעמים ולא נענתה. בשורה התחתונה מדובר בלמידה על בסיס התנהגותי, ומקרה יחיד וגם לא כל כך טראומטי בסופו של דבר, לא יכול לייצר שינוי כל כך משמעותי ולאורך זמן-הרי אחרי לילה זה כן נגשת אליה כשקראה לך, כך שהייתה אמורה להופיע דעיכה של החרדה עד לחזרה למצב הקודם.
אני מאמינה יותר כי הבהלה שנוצרה אצלך ואולי רגשות האשם מאותו המקרה היחיד, גרמו לך להגיב ברגישות יתר לבתך, ומאז היא התחילה "להאמין" כי באמת משהו לא טוב קרה ואם את נדרכת להגיע אליה במהרה בכל בכי קל שלה בלילה, סימן שאת מצילה אותה ממשהו לא טוב שקורה בשינה. זה כשלעצמו מחזק אותה להמשיך ולקרוא לך. ללא ספק, גם הלידה המתקרבת מעוררת אצלך דאגה רבה , מה יהיה כשתלדי ולא תוכלי להיות זמינה אליה כפי שהיית רוצה או כפי שהיא צריכה.
בנוסף לכל אלו, בתך נכנסת לשלב של חרדת נטישה שהוא שלב התפתחותי נורמלי לחלוטין. היכולת של הפעוט להתמודד עם חרדה זו תלויה במידה רבה ביכולת ההורה לשאת חרדה זו מבלי להבהל.
שני דברים חשובים
1. לנסות ולהוריד את רמת הדריכות שלך לכל קריאה שלה אלייך. לאפשר לה מידה של בכי ותסכול שהיא יכולה לעמוד בהם וללמוד ששום דבר נורא לא קורה לה . אפשר לעכב את ההגעה הפיזית שלך אליה ולדבר אליה עד שאת מגיעה-כך שתדע שאת נוכחת גם אם לא רואה אותך
2. להתחיל להרגיל את אביה לגשת אליה, ולראות גם בו כמענה אפשרי ומרגיע. בכל מקרה הוא יצטרך בקרוב לקחת על עצמו תפקידים רבים שהיו שייכים לך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ר27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)