בעיות התנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות
    מיואשת
    14/05/2010

שלום, יש לי תינוק בן שנה וחודשיים, קודם אני רוצה לציין שהוא ילד מקסים,שמח, וטוב, ובכלל לא בכיין! אבל יש 2 דברים איתו שאני פשוט לא מצליחה לפתור בשום מצב .
    1. יובל החל מהיום שנולד קילחתי אותו באמבטית פעוטות שעומדת על סטנד+דפני בפנים. מהיום הראשון ועד היום הוא אהב מים לשחק להשפיריץ, הוא לא נלחץ כאשר המים נכנסים לעיניים והכל בסדר. הוא גדל ורציתי להעביר אותו עם כסא לאמבטיה שלנו הגדולה, הוא לא מוכן בשום פנים ואופן, הוא נכנס להיסטריה לא הגיונית, ניסיתי את כל הדרכים, איתי ,עם אחיו, עם מוזיקה, עם בועות, צעצועים, הבעיה היא שהוא מתחיל להשתולל וזה כבר נהיה מסוכן הוא מצליח לצאת מהכסא, הוא נלחם , משהו שעוד לא נתקלתי, כל ערב לפני שאני מקלחת אותו אני מנסה את האמבטיה הגדולה וזה לא עובד, ובשנייה שאני מכניסה אותו לאמבטיה שלו, החיוך חוזר! מה עושים?
    2. יובל התחיל ללכת לפני חודש וחצי, והוא הולך יציב מאוד שאנחנו יורדים לגינה הוא איננו מוכן יותר בעגלה, ורוצה לרדת, כמובן שזה הגיוני וטוב, אבל שאני מנסה לנעול לו נעליים ההיסטריה מהאמבטיה חוזרת ובגדול, הוא רק רואה זוג נעליים ומתחיל לפרוץ בבכי מפחיד, אני רק רוצה לציין שבחיים לא הייתה לו טראומה מסויימת מאמבטיה או מנעליים(לא הכנסתי למים חמים או קרים כי הוא בכלל לא הסכים להכנס לאמבטיה, ונעליים אף פעם לא באמת הצלחתי לנעול לו) ועוד דבר קניתי נעליים מאוד גמישות של נמרוד המיועדות לצעד ראשון, הנעל רכה וטובה כך שגם זו לא הסיבה,
    אני ממש מיואשת ואין לי שום רעיונות יותר, בבקשה חזרו אליי אם אולי אור בקצה המנהרה...
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות?

אודט בוקאי
    26/05/2010

שלום ל"מיואשת"
    קודם כל, חשוב לי להחליף את התואר "בעיות התנהגות" באמירה יותר נורמטיבית קשיי הסתגלות, וגם זה בסימן שאלה, מאחר שנשמע שבנך אינו מתנגד במודע לדברים שציינת, אלא מגלה מצוקה מסיבה כלשהי. בנוסף, מדובר בשתי התנהגויות ספציפיות ולא בהתנגדות גורפת או קשיי הסתגלות כוללים. נשמע שהמכנה המשותף לשני הקשיים הוא קושי להיות מוגבל במרחב-הכיסא הוא סוג של הסגר וכך גם הנעל.
    בנך עדיין צעיר והרגליו עשויים להשתנות, כנראה שצריך לתת לו יותר זמן להתרגל, בטח לנעליים שרק החל לנעול לפני חודש וחצי..
    מבחינת האמבטיה, הייתי עוזבת לגמרי את הכסא ומקלחת אותו באמבטיה הגדולה על גבי שטיח מונע החלקה ומקצרת כמה שיותר את השהות באמבטיה כי בכל זאת הוא לא יציב עדיין. מבחינת נעליים, זה יותר מורכב כי אי אפשר להמנע מנעילת נעליים על גבי רצפה חמה או מבחינה בטיחותית כשנמצאים מחוץ לבית ועלול להפצע. ככל שניתן כן הייתי מאפשרת לו ללכת יחף, זה גם יותר נכון ברוב המקרים להתפתחות של כף הרגל. במקרים אחרים, תצטרכי להסביר/להדגים לו שהחלופה לאי נעילת נעליים היא העגלה, ויתכן שהצורך להיות חופשי בהליכה במרחב יעשה את שלו.
    עוד הייתי מנסה להרגיל אותו לנעול נעליים כך סתם בבית, לא במצב של מתח או לחץ של זמן, רק למשך זמן קצר ביותר, וגם זה תוך כדי הסחת דעתו מתהליך נעילת הנעליים, לצפייה בטלויזיה, קריאה בספר/אכילה..הסבירי לו שזה באמת דבר חדש ואת מבינה שכמו לכל דבר חדש גם לנעליים לוקח זמן להתרגל..אולי כדאי לעשות סוג של משחק בנעילת נעליים, בנוכחות פעוט נוסף בבית שגם הוא ינעל ויחלוץ. כל רעיון יצירתי וגישה משחקית יכולים לתרום להורדת המתח.
    הייתי מציעה לך לשים לב אם ישנן התנהגויות נוספות שקשורות במגע או במרחב שמייצרות עבורו קושי .
    בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו