מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודהאמאל'ה17/05/2010
שלום רב,
אשמח מאד על עזרתכן בנושא שמעסיק אותי בתקופה האחרונה.
בתי כיום בת 7 חודשים - מגיל חודש ממלמלת, אוחזת אחיזת צבת מגיל 4 חודשים, מגיל חצי שנה כבר אומרת "אמא" כשרוצה אוכל ובהרבה מאד היבטים מתקדמת לגילה.
הבעיה קשורה באופן שבו היא מגיבה ליציאה שלי מהבית. עד גיל 4 חודשים הייתי צמודה אליה עם עזרה של סבתות. בגיל 4 חודשים שכרתי מטפלת ויצאתי לעבודה למספר שעות. שמתי לב שכשאני חוזרת הביתה היא נראתה מכונסת בעצמה, לא יצרה איתי קשר עין וממש התעלמה ממני.
עד אז היא דווקא הראתה יכולת מאד גבוהה של תקשורת -"שרנו" יחד, בגיל 4 חודשים הגיבה לתינוקות בחוג וניסתה לגעת בהם ועוד.
חשוב לי לציין, שאני סומכת על המטפלת וכבר שללתי את האפשרות שהיא פוגעת בה או מתעללת בה.
בגלל הגיל הצעיר חשבתי שאולי היא פשוט לא ממש מבינה שיצאתי וחזרתי, ולכן לא מגיבה באופן מיוחד, אבל זה נראה לי קצת מוזר, ולכן והתחלתי לצאת לפחות שעות שחלקן בשעות שנת הצהריים שלה כדי לראות אם זה עוזר.
זה אכן עזר מעט, היא נראתה קצת פחות מכונסת ולפעמים קצת יותר הביעה שמחה כשחזרתי הביתה.
אבל עדיין בסופי שבוע היא נראתה הרבה יותר מאושרת ותקשורתית.
בימים האחרונים יצא לי להיות איתה ימים שלמים רצופים והתקשורת ביננו הייתה מדהימה - יצרה קשר עין הרבה יותר, נראתה שמחה, חייכה הרבה יותר, לפעמים פרצה בבכי כשיצאתי לרגע מהחדר.
אתמול יצאתי לכמה שעות והפעם היא נשארה עם הסבתות, ושוב כשחזרתי הביתה היא התעלמה ממני ונראתה בכלל מאד רצינית.
אני רוצה לציין, שגם כשהיא רצינית ומתעלמת, אפשר להצחיק אותה ולהפעיל אותה עם שירים קבועים שלנו, אבל מיוזמתה היא לא מחפשת את הקשר איתי.
ועוד דבר חשוב - בכל התקופה שהייתה מתעלמת ממני, היא תמיד שמחה לראות כשאבא חזר הביתה והגיבה אליו. בתקופה האחרונה, במיוחד בימים שהייתה מחוברת אליי, החלה להתעלם ממנו כשהוא חוזר.
רציתי לברר מה דעתכן, האם זה נראה לכן תקין? ומה אפשר לעשות? אני כבר מתוסכלת ומרגישה שאני פוגעת בילדה או בקשר ביננו כשאני יוצאת לעבודה, אבל חשוב לי מאד לחזור לעבודה ובשלב כלשהו גם ליותר שעות ביום.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שלום
אמאל'ה22/05/2010מחכה לתשובתכן, תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לשינויים
מיכל דביר קורן07/06/2010שלום לאמאל'ה,
בתך מגיבה לשינוי שמתחולל סביבה: אימא לא פנויה אליה באותה מידה כבעבר, היה עליה להתרגל לדמות חדשה ולא מוכרת, והיא אף מבטאה כעס על שאת הולכת. העובדה שהיא מגיבה היא טבעית לחלוטין, מובנית ואף רצויה: הרי לא היית רוצה שהיא תהיה אדישה לנוכחות ולהיעדרות שלך לא כן? אז היינו הרבה יותר דואגים.....
ועדיין, הפרידה ממך והיכולת שלה ללמוד להתסתגל בלעדייך הינם 'שיעור' חשוב מאוד להפתחות שלה והיא רוכשת כך 'ציוד' חשוב וחיוני לחיים - היכולת להתמודד בתנאים אחרים, להתגמש על פי מציאות משתנה ועוד. בהנחה שאכן היא נמצאת בסביבה מייטיבה ומטפחת, יציאתך לעבודה וההתרחקות ממנה חשובה וחיונית עבור שתיכן. גם היא, לצד הכעס, תדע להנות מהחזרה שלך ולשתף אותך בקורותיה (בהתאם לרמה ההתפתחותית הגדלה של כמובן), וכן תוכל להתחזק מהעובדה שהיא התגברה והתמודדה, הצליחה להסתמך יותר על עצמה.
גם עבור מבוגרים סופי שבוע משפחתיים הם" דלק" להמשך השבוע....
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)