גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    קרן
    17/05/2010

בני בן השנתיים במקרים מסוימיים שיש לו פיפי/קקי אומר- בהתחלה שהצעתי סיר לפני חודשיים הוא הסכים שב והתחרט ומאז כול פעם שאני מציעה הוא מסרב.
    כמובן שהצעתי הפתעות, הסברתי , שכנעתי אבל הוא לא רוצה.
    הציעו לי לנסות פשוט להוריד את החיתול ולשים תחתונים והסביר לו שמהיום הוא גדול ושאין חיתול ושמכשיו שצריך לשירותיים שיבקש .
    רציתי לדעת מה דעתכן בנושא? איך כדאי לקדם את עניין הגמילה מהחיתוליים?
    אני מאד רוצה שבקיץ שזו הזדמנות טובה יותר לגמול אותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

מיכל דביר קורן
    27/05/2010

שלום קרן,
    קיימות גישות רבות ושונות בעיניין גמילה מחיתולים, אך המשותפת לכולן היא שמדובר בתהליך משותף, של ההורה ושל הילד ונדרש שיתוף פעולה. מכיון שמדובר בשלב התפתחותי חשוב וחיוני אשר נוטה "להסתבך" במידה ומופיעים קשיים, חשוב מאוד שלא להפוך את הסיטוציה למלחיצה או תוקפנית אלא לנסות לזהות את התגובות הרגשיות של הילד ואת השלב בו הוא נמצא מבחינת הבנה, בשלות ויכולת להתמודד. האם בנך מסוגל להתריע שהוא עושה את צרכיו? האם מסוגל להוריד את מכנסיו לבד? אלו הם רק חלק מקריטריונים הנדרשים לשם השגת עצמאות בעשיית הצרכים. הקיץ הוא אומנם תקופה נוחה לגמילה בהרבה מובנים, בגלל האפשרות להתהלך עירומים או עם בגדים קלים ללא סכנת הצטננות, אולם לא כל הילדים מצליחים להתאים עצמם לעונות השנה....
    חשוב מאוד לנסות להבין האם הוא אכן מסוגל לעמוד בדרישה הזו כעת ולעשות תהליך הדרגתי שכולל קודם היכרות/התיידדות עם סיר או ישבנון ורק לאחר מכן מעבר לשימוש בתחתונים. בעיקר חשוב ללוות אותו בתהליך ולא לצפות ממנו להסתגל מיידית. הכיני את עצמך ואת הסביבה לתקופת למידה הדרגתית.
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים רבים וקודמים בפורום שלנו שעוסקים בנושא - יש הרבה!.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו