מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 8 חודשיםאלינור18/05/2010
שלום רב
יש בפני שתי סוגיות שאני מתקשה להתמודד עימן.
האחת- בתי כיום בת שמונה וחצי חודשים, הולכת לישון בסביבות 20:30 בערב וקמה פעמיים בלילה על מנת לאכול. הייתה תקופה שבה היא היתה קמה פעם אחת וגם היה לילה או שניים שבהם כלל לא התעוררה, אך זה היה מזמן וזה לא חוזר על עצמו. אני קוראת בכל מקום שכדאי שמגיל חצי שנה התינוק יפסיק להתעורר בלילה לאכול אך אני לא יודעת איך לעשות זאת, היא פשוט לא מוכנה לקחת מים.....
היא כבר גדולה במשקל כך שמהבחינה הזו לא אמורה להיות בעיה (שוקלת כ- 10 קילו).
אשמח לעצתך בנושא.
השנייה- עד לפני כחודשיים היינו משכיבים אותה במיטה ב- 19:30 והיא הייתה נרדמת. לפני חודשיים החל שינוי (עקב כאבי שיניים שהיו במשך כשבוע) ומאז היא פשוט שוכבת במיטה ובוכה כל פעם שמנסים להרדים אותה, לוקח לנו כשעה,שעה וחצי להרדים אותה בלילה וכחצי שעה בשעות הבוקר. זה מתסכל אותנו ואותה.....מה עושים???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלינור
אודט בוקאי07/06/2010נשמע שבתך עוברת שינויים בדפוסי ההתנהגות שלה של אכילה ושינה בעקבות גדילתה והתפתחותה-מבחינת השינה-היא זקוקה לפחות שעות שינה מלפני חודש ומלפני חודשיים. שעות השינה גם הן זזות ולקראת גיל שנה ומעלה הפעוט מתחיל לוותר על שינה מפוזרת במשך היום ומקבץ את שעות השינה שלו בשינה אחת בצהריים. לא הייתי נאבקת בשימור הדפוסים הקודמים מאחר שנשמע שבתך נמצאת בסוג של מעבר מדפוסים קודמים לדפוסים חדשים.
לגבי האכלת לילה-כמו כל דבר הייתי מנסה להוריד את כמות האוכל בהדרגה-או שהייתי מכינה פחות מראש, או שהייתי מדללת בהתייעצות עם רופא/טיפת חלב-עד כמה לדלל את החלב. בנוסף, הייתי משקיעה את רוב "מאמצי ההזנה" בהזנה טובה במהלך היום-כעת במעבר למוצקים אפשר לשלב עוד מאכלים ועוד קלוריות. לפני השינה אולי כדאי להציע דייסה שתעזור לתחושת מלאות.
התייעצי עם תזונאית או אחות טיפת חלב-תמיד יש להם מה להציע מנסיונן הרב.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)