מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנות שנתיים... הכוונה.מיטל23/05/2010
שלום רב,
יש לי תאומות בנות שנתיים וחודשיים. אחת מהן יותר פעלתנית. יש לי ויכוח עם בעלי על אופן התנהגות עם הילדה.
היא נוגעת בדברים בבית שאנו לא מרשים וכל הזמן בודקת אותנו. למשל היא נוגעת בדיוי די ובמערכת שיש על המזנון ובעלי אומר לה אסור לגעת .. והיא שוב נוגעת .. אסור ושוב נוגעת אז הוא לוקח אותה ושם אותה על הספה ואומר לה: עכשיו את תשבי פה עד שתרגעי.... היא כמובן בוכה.. ורוצה לרדת מהספה והוא לא נותן לה לרדת. ושוב מחזיר אותה לספה... והיא שוב צורחת וממורמרת... ושוב מחזיר לספה. ואומר לה את לא תרדי , אבא אומר לא לגעת ואת לא תגעי...עכשיו תשבי פה עד שאגיד לך לרדת.
אני לא מסכימה עם דרך הענישה הזאת... הילדה הופכת להיות מרדנית יותר ומתוסכלת..ועובדה שזה לא עוזר. אני מסבירה לו שהיא בס"כ בת שנתיים והיא בודקת גבולות וצריך להגיד 20 פעם אסור ולהרחיק אותה מהמזנון או לנסות להסיח את דעתה עם משהו אחר.
הוא טוען שלא!!! שצריך להעמיד אותה במקום ולתת לה להבין בדרך הזאת שלא נוגעים כי היא כן מבינה.
מה באמת הדרך הנכונה לעשות??? איך נותנים לה להבין שתפסיק לעשות דברים שלא עושים????
הוא גם פיתח את השיטה הזאת גם אם היא מתעצבנת ונותנת לו מכה אז הוא אומר לה לשבת על הספה והיא לא יורדת עד שהיא מבקשת ממנו סליחה. לי זה נראה שזה משפיל את הילדה.
למרות שהיא בסוף מבקשת סליחה..... בלית ברירה כדי לרדת מהספה.
אשמח להכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשהה...
מיטל25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא נעניתי???
מיטל29/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה עדיין לתשובה....
מיטל02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים?
מיטל05/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה???
מיטל13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות בגיל שנתיים
אודט בוקאי14/06/2010הצבת גבולות היא חיונית ביותר בעיקר בגיל שנתיים, השאלה היא האופן. אני כמוך מתרשמת שהדרישה של בעלך מבתך לשבת על הספה כעונ ש על הנגיעה במזנון אינה באמת מועילה, מאחר שהיא מייצרת תסכול נוסף על האיסור לגעת במזנון. הצורך של בתך לגעת הוא כחלק מחקירה וסקרנות ולכן חשוב לחזק את הצורך הזה אך להפנות אותו למקורות אחרים מותאמים-במזנון אסור לגעת (אגב, האם ברור לכם מה היא מבקשת לעשות שם?לבחור אולי דיוידי שתצפה בו או פשוט לחקות אתכם מכניסים דיוידי למכשיר)-אמירה קצרה ותקיפה בלי הסברים ארוכים או כעסים-בואי נלך ונראה מה יש כאן(מקום אחר), את בטח רוצה לשחק. חשוב לא לראות בהתנהגות שלה כבעלת כוונה שלילית, מה שגורר כעס מיידי, אלא לייחס לה כוונה חיובית ולתמרן אותה לעשייה מותאמת יותר-לא לבודד אותה ולהשאיר אותה עם התסכול והאיסור, אלא לנסות ולעניין אותה בפעילות אחרת-היא זקוקה כנראה יותר מאחותה לעניין וגירויים, ויתכן כי המזג שלה שונה משל אביה ולכן הכעס שלו עליה.
אם היא פעילה כדאי לנתב זאת ליציאה תדירה יותר לגן שעשועים, לפעילות משותפת בבית בעלת אופי מוטורי(משחק בכדור), וכו'. אני מניחה כי באופן בלתי מודע יש השוואה בין התאומות וציפייה שינהגו באותה צורה וכאשר זה לא קורה-מופיעה אכזבה בשל השונות ביניהן. אם מצב זה יימשך אני ממליצה לך לבעלך לפנות לייעווץ על מנת להגביר מודעות לסוגיה זו כמו לתת לכם כלים כיצד להתמודד עם פעוטה פעילה במיוחד
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)