בנות שנתיים... הכוונה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנות שנתיים... הכוונה.
    מיטל
    23/05/2010

שלום רב,

יש לי תאומות בנות שנתיים וחודשיים. אחת מהן יותר פעלתנית. יש לי ויכוח עם בעלי על אופן התנהגות עם הילדה.
    היא נוגעת בדברים בבית שאנו לא מרשים וכל הזמן בודקת אותנו. למשל היא נוגעת בדיוי די ובמערכת שיש על המזנון ובעלי אומר לה אסור לגעת .. והיא שוב נוגעת .. אסור ושוב נוגעת אז הוא לוקח אותה ושם אותה על הספה ואומר לה: עכשיו את תשבי פה עד שתרגעי.... היא כמובן בוכה.. ורוצה לרדת מהספה והוא לא נותן לה לרדת. ושוב מחזיר אותה לספה... והיא שוב צורחת וממורמרת... ושוב מחזיר לספה. ואומר לה את לא תרדי , אבא אומר לא לגעת ואת לא תגעי...עכשיו תשבי פה עד שאגיד לך לרדת.
    אני לא מסכימה עם דרך הענישה הזאת... הילדה הופכת להיות מרדנית יותר ומתוסכלת..ועובדה שזה לא עוזר. אני מסבירה לו שהיא בס"כ בת שנתיים והיא בודקת גבולות וצריך להגיד 20 פעם אסור ולהרחיק אותה מהמזנון או לנסות להסיח את דעתה עם משהו אחר.
    הוא טוען שלא!!! שצריך להעמיד אותה במקום ולתת לה להבין בדרך הזאת שלא נוגעים כי היא כן מבינה.

מה באמת הדרך הנכונה לעשות??? איך נותנים לה להבין שתפסיק לעשות דברים שלא עושים????

הוא גם פיתח את השיטה הזאת גם אם היא מתעצבנת ונותנת לו מכה אז הוא אומר לה לשבת על הספה והיא לא יורדת עד שהיא מבקשת ממנו סליחה. לי זה נראה שזה משפיל את הילדה.
    למרות שהיא בסוף מבקשת סליחה..... בלית ברירה כדי לרדת מהספה.

אשמח להכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בנות שנתיים... הכוונה.

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשהה...

מיטל
    25/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא נעניתי???

מיטל
    29/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה עדיין לתשובה....

מיטל
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים?

מיטל
    05/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תשובה???

מיטל
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות בגיל שנתיים

אודט בוקאי
    14/06/2010

הצבת גבולות היא חיונית ביותר בעיקר בגיל שנתיים, השאלה היא האופן. אני כמוך מתרשמת שהדרישה של בעלך מבתך לשבת על הספה כעונ ש על הנגיעה במזנון אינה באמת מועילה, מאחר שהיא מייצרת תסכול נוסף על האיסור לגעת במזנון. הצורך של בתך לגעת הוא כחלק מחקירה וסקרנות ולכן חשוב לחזק את הצורך הזה אך להפנות אותו למקורות אחרים מותאמים-במזנון אסור לגעת (אגב, האם ברור לכם מה היא מבקשת לעשות שם?לבחור אולי דיוידי שתצפה בו או פשוט לחקות אתכם מכניסים דיוידי למכשיר)-אמירה קצרה ותקיפה בלי הסברים ארוכים או כעסים-בואי נלך ונראה מה יש כאן(מקום אחר), את בטח רוצה לשחק. חשוב לא לראות בהתנהגות שלה כבעלת כוונה שלילית, מה שגורר כעס מיידי, אלא לייחס לה כוונה חיובית ולתמרן אותה לעשייה מותאמת יותר-לא לבודד אותה ולהשאיר אותה עם התסכול והאיסור, אלא לנסות ולעניין אותה בפעילות אחרת-היא זקוקה כנראה יותר מאחותה לעניין וגירויים, ויתכן כי המזג שלה שונה משל אביה ולכן הכעס שלו עליה.
    אם היא פעילה כדאי לנתב זאת ליציאה תדירה יותר לגן שעשועים, לפעילות משותפת בבית בעלת אופי מוטורי(משחק בכדור), וכו'. אני מניחה כי באופן בלתי מודע יש השוואה בין התאומות וציפייה שינהגו באותה צורה וכאשר זה לא קורה-מופיעה אכזבה בשל השונות ביניהן. אם מצב זה יימשך אני ממליצה לך לבעלך לפנות לייעווץ על מנת להגביר מודעות לסוגיה זו כמו לתת לכם כלים כיצד להתמודד עם פעוטה פעילה במיוחד
    בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו