מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי שינה - תינוק בן 8 חוד' מותשת!!לינה23/05/2010
היי,
הילד שלי בן כמעט 8 חודשים. בחודשיים האחרונים השינה שלו בלילות הולכת והופכת לפחות ופחות טובה. זה אומר - הוא נרדם בין 20.30 - 21.00 (אחרי אמבטייה, מסאז' ובקבוק מטרנה עם שתי כפות דייסה). לפעמים מתעורר אחרי חצי שעה, שעה ולפעמים ישן ברצף עד 23.00 ואז כשמתעורר מקבל ציצי ונרדם שוב בדרך כלל עד 1.00-2.00. פעם הבאה מתעורר שוב בסביבות 3.00-4.00 ומקבל בדרך כלל שוב ציצי ואז מתעורר כל חצי שעה -שעה עד 5.30-6.00 ואז מתעורר סופית. במהלך היום ישן בדרך כלל שלוש פעמים - בוקר מוקדם (כחצי שעה), בוקר מאוחר(כשעה שעה וחצי) עד צהריים ובצהריים או אחר הצהריים (כשעה, שעה וחצי). בסך הכללי בערך שלוש שעות. דבר נוסף - איננו נרדם באופן עצמאי - או על הידיים תוך נענוע (בעמידה או בישיבה) או בעריסל תוך כדי נענוע. אם חס ושלום מניחים אותו במיטה - ישר בוכה ומתעורר. גם אם אפילו הצלחנו להרדים ולהניח במיטה - כשמתעורר אין מצב שירדם שם בחזרה.
חייבת לציין שהייתי ממש נגד להשאיר לבכות שירדם לבד וכאלה וזרמתי עם מה שהוא ביקש. כל עוד זה היה פעם פעמיים בלילה - לא הייתה לי בעייה, אבל עקב המצב של ההתעוררויות בלילה אני מותשת. לא יודעת אם זה מפריע גם לו - ביום הוא תינוק שמח ומתפתח כהלכה. אה, ועדיין לא יוצאות לו השיניים.
יש לי כמה שאלות לאחר התיאור הארוך :) :
1. האם הלמידה להרדמות עצמאית תפחית את מספר ההתעוררויות בלילה?
2. אם כן אז איך מלמדים להירדם עצמאית מבלי להשאיר לבכות, אם זה בכלל אפשרי?
3. האם כדאי להתחיל להתעסק עם זה לפני צמיחת שיניים?
4. האם זה יועיל לו במשהו או שרק יקל עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי בבקשה!!!
לינה27/05/2010הלילות הולכים והופכים ליותר ויותר קשים ואני לא מבינה מה הסיבה! ביום הוא בסדר גמור! אני ממש מותשת, בבקשה ענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 8 חודשים - שינה
אילנה וינר-ריבקה28/05/2010לינה שלום רב
בגיל של בנך תינוקות מתחילים להבין שכאש נפרדים מאימא, היא ממשיכה להתקיים אך נפרדת ממנו. ואז הם מרגישים געגועים. בתקופה זאת, התינוקות מתחילים לבכות כאשר אנשים אחרים (שאינם ההורים) לוקחים אותם על הידיים ואפילו מתקרבים אליהם. תופעה זא נורמלת ותקינה ובתקופה זאת לעיתים קרובות ישנו משברון בשינה, התינוק מתעורר מספר פעמים ללא סיבה ברורה.
כדאי בתקופה זאת לשור על שני עקרונות - 1) להיות אתו, לשדר רוגע ואהבה ולהגיב לבכי ע הרגעתו, 2) לא להישבר, להשאיר את הילד במיטתו ולשדר מסר שאת סומכת שהוא יוכל להיפרד ממך ולישון עד ליום בא.
תקפת המשבר זה יעבור, אך אם נשברים ומעבירים אותו למיטת ההרוים או מנסים שיטות אחרות כל לילה משהו אחר, סיכוי שיהיו שיבושי שינה בהמשך.
בברכה ולילות שקטים וטובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה :))
לינה29/05/2010קודם כל תודה - זה מרגיע לדעת שההתעוררויות זה משהו של שלב בגיל וזה יעבור. הפיתרון שאת מציעה זה להחזיר אותו למיטה ולשדר שהוא יכול להירדם ולישון עד היום הבא - הבעייה אצלנו אבל שאין כזה דבר שהוא נרדם בעצמו במיטה. רק על ידי נענוע ומוצץ או ציצי. האמת היא שהחלטנו לפנות לייעוץ שינה כיון שהוא לא מצליח להירדם לבד וממש "נלחם" בשינה. מאוד מאוד קשה להרדים אותו ולפי זה את מבינה שאם קם כמה פעמים בלילה וכל פעם צריך להרגים אותו זה הופך לסיוט.
בכל מקרה תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)