עצבנות של פעוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבנות של פעוט
    גני
    23/05/2010

יש לי תאומים בני שנה ושמונה חודשים. איתי בבית מיום שנולדו. נפגשים עם ילדים, יוצאים כל יום לגני שעשועים. שמחים ובעלי ביטחון עצמי גבוה. לאחרונה אחד מהם מכה או נושך את אחיו כשרוצה צעצוע . קרה גם שהכה אותי. איך מתמודדים עם זה לפני שיהפוך להרגל? האם זה מזג שישאר ואח"כ יהפוך לילד מכה? חוץ מזה בתקופה האחרונה פיתח חרדת נטישה. צורח בלילות, לא ישן כמו שצריך, גם ההרדמה הפכה לסיוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות של פעוט

הוספת תגובה

• חבל שלא עונים. בשביל מה מיועד פורום

גני
    27/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות של פעוט

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

אמא יקרה
    למרות שאת מתייחסת לאחד התאומים, כדאי שתתייחסי לשניהם כאשר ישנו קונפליקט. מדבריך אני הבנתי כי אחד הוא המכה והנושך והשני? כיצדמגיב? איך הוא מתמוד עם בנו?
    ההיתייחסות צריכה להיות ברורה וחד משמעית - לא מרביצים, לא נושכים, אסור, אסור, אסור. בנוסף, על ההורה ללמוד דרכים חלופיות לביטוי של כעס ותסכול - לא מרביצים, אלא אמרים "אוף, אני רוצה את המשחק!", "די, לא נעים לי.", ועוד. לגבי התאום השני, יש לשקף גם לו את רגשותיו - "אוי אני ממש עצוב, הוא נשך אותי, זה כואב!". תדברי בקול של הילדים, מולם. כך תתני לשניהם כלים להביע את עצמם בצורה מקובלת ובוגרת יותר.
    כאשר לא שמים גבולות ולא אוסרים התנהגויות תוקפניות בגילאים הצעירים, כך הילדים לא לומדים מה נכון ומה לא נכון, מבולבלים ועלולים להגיב בתוקפנות גם בגילאים בוגרים יותר.
    בקשר לשנה, תפרטי יותר מה הקושי וננסה לעזור לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו