מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחציחגית27/05/2010
בני בן השנה וחצי ילד מקסים ורגוע בדרך כלל, אבל בעיה מרכזית קשה עבורי ועבורו היא ידיים.
כל היום הוא מחפש את הידיים שלי, גם אם אני רוצה להכין לו אוכל מחזיק לי במכנסיים ומושך בעצבים ורוטן. יש לציין שהוא לא במסגרת מבחירה רציתי להשאירו בבית איתי. יש לו עוד אח גדול אחד.
הבעיה של הצורך בידיים היה תמיד אך עכשיו יותר הוא מבקש ידיים בהרמת ידיו שאקח אותו,
זה כבר כל 5 דקות ואני מוצאת את עצמי עם ילד על הידיים בערך 10 שעות ביום עד שגבי הולך ונהרס.
זה לא נורמלי בעיניי ואני לא יודעת אם אמהות אחרות כמוני מוכנות לסבל הזה, אבל גם לא יודעת איך לעצור את זה שכן זה ממש סיוט.
הוא אוהב מאוד לצאת בחוץ בעגלה אבל בבית שהוא נשאר הוא מאוד מתוסכל שמתי לב אם זה חשוב, בבית לא מוצא ממש מה לעשות, יש לו משחקים אבל מואס בהם כל פעם, למרות שאני קונה מדי פעם צעצועים, הוא חסר מנוחה, עצבני, ועד שאני לא מוציאה אותו הוא פשוט עושה לי בלגנים ,
בוכה ורוטן בנהימות כאלו מתמשכות, גם לשירותים אינני יכולה ללכת בלעדיו, הוא בוכה ישר כשהוא רואה שאני נעלמת מעיניו לשנייה, אולי חרדת נטישה? אבל לא עשיתי שום דבר שיגרום לזה אני 24 שעות איתו אין לו אפילו אדם שני שאני מתחלקת איתו (חד הורית), ורק הוא איתי ולכן לא מובן לי למה שאני שנייה בשירותים הוא ישר בוכה ונכנס איתי לשם מרוב הפחד.
אנא עזרתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי
אילנה וינר-ריבקה28/05/2010אמא יקרה שלום רב
את מתארת מצב בו בנך מראה קושי קיצוני בפרידה ממך.
נראה כי את מצד אחד מרגישה לבד בטיפול בו וזקוקה לעזרה אך מצד שני בפועל את בוחרת להיות איתו לבדך בבית - הבנתי מדבריך שהחלטת להשאירו אותו בבית איתך במקום להכניסו במסגרת אחרת או במקום להביא מטפלת שתהיה איתו בביתכם.
בנך בגיל שילדם מגלים קונפליקט בין להיות עצמאיים, לחקור את העולם ולהתרחק מאימא לבין להצמד לאימא ולהישאר קטנים ותלויים. לקונפליקט הזה אנו וקריאם חרדת נטישה. אך מדבריך אני מבינה שלבנך רק החלק השני - הוא לא מתלבט האם לחקור או לא את העולם, אלא פשוט נצמד אליך עד כדי כך שאת לא מצליחה ללכת לשרותים לבדך.
אולי הגיע הזן לשקול מחדש את הנושא של מסגרת, כגון משפחתון או מטפלת פרטית. יתכן גם כי לבנך הגדול (בן כמה הוא?) אין לך זמן מרוב שהקטן טופס מקום.
אולי תהיה לך הזדמנות לעשות דברים לעצמך, לעבוד, ללמוד, להנות לבדך, עם חברות, לעשות דברים שלא קשורים לבנך. כך, תוכלי להיות פנויה אליו במפגשים בניכם ולא תחווי את הצורך שלו בך כמעיק וקשה.
בקשר למשחקים - היל "אומר לך" שהוא אינו זקו למשחקים החדשים. אז, אין טעם לקנות עוד צעצועים. עומס צעצויעם עלול להיף את הילד ולבלבל אותו. ככ שיהו פחות צעצועים ושאת תהיהי פנויה לשבת איתו ולשחק איתו, אולי מבקום לקחת אותו על הידיים, תוכלי להסביר כיצד כל צעצוע פועל ותוכלו להנות ביחד מכל משחק. כדאי שלכ משק יהיה מקום קבע כדי שהילד ילמד איפה כל דבר נמצא ובהמשך יוכל בעצמו ללכת ולבור במה רוצה לשחק.
תפני לעזרה מקצועית אם תרגישי שאין שינוי במצב בבית. קיימים מקומות ציבוריים טובם לטיפול ביחסים הורה-ילד, אם תרצי נוכל לעזור לך לתאר מקום מתאים לצורך הערכה מקצועית וטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)