גמילה מקקי- ילדה בת 3 וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי- ילדה בת 3 וחודשיים
    נעמה
    27/05/2010

שלום רב,
    בתי בת ה-3 וחודשיים גמולה מזה כשנה מפיפי ביום, ומזה כחודשיים גם מפיפי בלילה.
    העניין הוא שכשיש לה קקי היא לא מוכנה לשמוע על סיר או על שירותים ונכנסת להתקף של בכי היסטרי ומבקשת אך ורק טיטול ורק אז עושה.
    לאחרונה נגמרו לי הטיטולים והחלטתי שאני לא קונה ומנסה להתמודד איתה בצורה של להסביר לה שהיא כבר ילדה גדולה ושהיא צריכה לעשות קקי בשירותים, ואיך שאני אומרת לה את זה היא ישר מתחילה לבכות ולהגיד שרק בטיטול היא עושה קקי.
    מה שקרה זה, שאתמול אחרי יומיים שהיא לא עשתה, היא בכתה שהיא רוצה טיטול וניסיתי לשכנע אותה לעשות בשירותים או בסיר והיא סירבה בבכי, ובסוף היא עשתה בתחתונים. רבע שעה אחרי שהחלפתי לה, היא עשתה שוב בתחתונים! כמובן שלא כעסתי עליה, אבל הסברתי לה בעדינות שילדים גדולים לא עושים בתחתונים והיא אמרה ש'מחר' היא תעשה בשירותים... (כן,בטח..)
    אני נורא מתוסכלת מכל המצב, מה ניתן לעשות???????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום נעמה

אודט בוקאי
    14/06/2010

אני מחזקת אותך על העמדה הסמכותית מול בתך בתהליך הגמילה-וטובה שעה אחת קודם! התלות בחיתול לעשיית קקי היא תופעה שקשה "להפטר"ממנה.מבחינת הילד-"הכל תקין":הוא עושה את צרכיו בחיתול ומחליפים לו ואז יש העמדת פנים שהוא גמול ונקי, כי הוא הולך עם תחתונים נקיים-אז אין מניע להגמל באמת.. לכן, עשיית הצרכים בתחתונים בהקשר זה, היא חלק חשוב בתהליך הגמילה, מאחר שבתך יודעת שתחתונים הם סממן להיותה בוגרת וכעת יש לה מעין סתירה-היא לכלכה את התחתונים, היא לא "באמת" נקייה. סתירה זו בהמשך לחוסר הלגיטימציה שהיא מקבלת ממך (ומהגן!) על עשיית קקי בתחתונים, יאלצו אותה להתמודד עם החרדה שלה מעשיית צרכים בשירותים-חרדה נפוצה אצל ילדים בתהליך גמילה. המשיכי בקו הזה, השתדלי להסביר בקצרה מה מצופה ממנה מבלי לכעוס, והרגילי אותה מדי יום לשבת בשירותים לזמנים קצרים, חזקי אותה גם אם לא עשתה קקי-רק על עצם הנכונות לשבת ולהתרגל.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו