מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 7 חודשים - לא נותן לאבא להרדיםקארין27/05/2010
שלום,
בני עוד מעט בן 7 חודשים. ילד מאוד שמח וחייכן. מגיל 5.5 נשאר במהלך היום בהשגחת מטפלת אך לרוב אני זאת שחוזרת מוקדם הביתה ונשארת איתו אחה"צ. הבעיה מתעוררת רק בשעת השינה בלילה, שבה הוא רוצה את אמא לידו, ובוכה כשאבא מרדים אותו. במהלך היום מגלה העדפה אליי (אמא) והתלהבות כשרואה אותי, אבל לא בוכה אם אני נעלמת ולא מפגין צורך מיוחד בנוכחתי ומפגין שמחה רבה גם כשרואה את אבא. השאלה שלי אם להיכנע להעדפויותיו בשעת ההרדמה בלילה (ככל האפשר, זה לא יוכל להיות 100% מהפעמים שאני מרדימה אותו) או להתעקש שאבא גם מרדים אותו ולתת לו לבכות אצל אבא?
אם התשובה היא להתעקש, אז מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?
תודה,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע לגבי תהליך ההירדמות
קארין27/05/2010בעבר היינו מרדימים אותו בידיים. אך מזה כחודש הוא נרדם במיטה. בהתחלה עשינו "הרם-הורד" לפי השיטה של הלוחשת לתינוקות, וכיום המצב הוא שכשהוא מאוד עייף, אנחנו מניחים במיטה ופעמים רבות הוא נרדם לבד. לפעמים הוא קצת בוכה ואז מרימים, מרגיעים ומחזירים למיטה ("הרם-הורד"). לרוב אנחנו נשארים בחדר עד שנרדם, אך לא במקום שבו הוא רואה אותנו. לפעמים מניחים אותו במיטה ויוצאים מהחדר, והוא נרדם.
לאחרונה, כשאני זאת שמלווה אותו למיטה זה עובר חלק ללא בכי. אבל כשאבא שלו הוא זה שמניח במיטה אז הוא בוכה מאוד, ואבא שלו מתקשה להרגיע אותו. אם אני לוקחת אותו לידיים הוא נרגע מייד, ואז הוא גם מניח לי לשים אותו במיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים - לא נותן לאבא להרדים
אילנה וינר-ריבקה28/05/2010אמא שלום רב
ככל שבנך "ילמד" להירגע בידיים של מבוגרים אחרים, כך הוא ירחיב את יכולותיו לווסת את עצמו ולהרגיע את עצמו לבדו מאוחר יותר. כאשר את הדמות המרגיעה וה"מרדימה" היחידה, אז התינוק מתרגל לדרך אחת בלבד, לריח שלך, לקול שלך, לתנוחה שאת מחזיקה אותו בידיים.
בנוסף לזה, כאשר את מעבירה את האחריות לאבא, את צריכה לשדר שאת סומכת עליו, שהוא ידע להתמודד עם הבכי וידע להרגיעו. אם את משדרת אמביבלנטיות או לא סומכת שהאב יהיה מסוגל לטפל בילד, האבא ירגיש זאת והתינוק גם כן.
לכן, אני ממליצה שתבדקי עם עצמך האם את באמת סומכת על האבא? האם את לא רצה כל פעם או מעירה הערות מהסוג "תעשה ככה, לא, אל תעשה ככה, הילד מעדיף ככה..." .תני לאבא להתמודד לבדו עם התינוק. אם קשה לך, תצאי מהבית. הוא האבא והוא ילמד את בנו ואת הדרך להגיע אליו.
אני מציעה שתתני גם לאחרים במהלך היום, כאשר הילד במצוקה, להרגיעו, סבים/ סבתות/ אבא, דודים, ולא רק את כל הזמן.
הבכי הינו הדרך של התינוק להביע את עצמו ואת מצוקותיו ואין סיבה לדאוג או להיבהל מבכי (גם אם היסטרי) עם מבוגר אהוב עליו נמצא איתו בשבילו
גם לך כאמא הישג זה יהיה חשוב מאד וכמובן לאבא, כאשר הוא יצליח וירדים את התינוק לבד ייווצר קשר עם התינוק יותר אינטימי וחם.
בהצלחה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)