מחכה עדיין לתשובה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכה עדיין לתשובה....
    תמר
    31/05/2010

שלום
    בני בן שנה וחודש נמצא איתי בבית מהרגע שנולד.
    הוא קשור אליי מאוד, לא יכול להיפרד ממני כלל ועל כן אני ממעטת ביציאותיי.
    לאחרונה נראה שלא מספיק לו שאני נמצאת בסביבתו, הוא ממש "נדבק" אליי, הוא אוחז ברגליי ונגרר אחריי. זה קורה בעיקר בבוקר ובצהריים כשהוא מתעורר מהשינה.
    אני מקדישה לו המון תשומת לב, משחקת איתו, שרה לו, מדברת איתו, מחבקת ומנשקת אותו בלי סוף.
    הוא כמעט ולא מסוגל להיות עם עצמו לבד. הוא חייב שאני אהיה צמודה אליו כל הזמן ואם לא אז הוא רודף אחריי.
    האם זה נורמלי???
    אני מפחדת נורא כי בספטמבר אני מתכוונת להכניס אותו למעון ובטח יהיה לו נורא קשה וטראומטי.
    יש לך המלצות בשבילי???

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחכה עדיין לתשובה....

הוספת תגובה

• איך אתם מחליטים למי לענות ולמי לא?

תמר
    02/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובה

תמר
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם מדלגים עליי???

תמר
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדות ועצמאות

אודט בוקאי
    14/06/2010

שלום תמר
    אכן יש לך סיבה לחשוש לגבי כניסתו של בנך למעון, כאשר הוא מתקשה להפרד ממך בעודו בבית, עם זאת אני מאמינה כי המודעות שלך לקושי שלו ולצורך שלך בייעוץ, תאפשר לך להתחיל בתהליך של שינוי.
    כדברייך היית עם בנך בבית מיום הוולדו באופן צמוד, והוא אינו רגיל לראות את עצמו בלעדייך. באופן רגיל, תינוקות בגיל זה אכן תלויים במובנים רבים בהוריהם, להאכלה, להלבשה, לניידות ולהרגעות. עם זאת, איכות התלות הולכת ומשתנה ואיתה גם אופי הקשר בין התינוק ואמו. נשמע כי הקשר שלך ושל בנך טרם עבר שינוי זה, מה שמשפיע באופן ישיר על התפתחותו הרגשית-חברתית של בנך. אני תוהה עד כמה את מאפשרת לו מרחב לתסכול, בטרם את מגישה לו עזרה במצבים בהם הוא מתמודד עם קושי. באופן זה, תינוקות לומדים באופן הדרגתי לגלות את יכולותיהם ולסמוך על כוחותיהם שיעמדו לעזרתם בעת הצורך. השהייה הכה קרובה שלך לצד בנך במהלך היום אינה מאפשרת לו לגלות את נפרדותו ממך ובמקום למצוא פתרונות בכחות עצמו הוא מחפש אותם אצלך.
    חשוב שתמנעי מלהגיש לו עזרה מיידית, שתאפשרי לו ללמשל לגלות צעצועים ולחקור אותם באופן עצמאי, מבלי שתציגי אותם בפניו ותרגישי צורך לעניין אותו לאורך היום.
    לעתים תינוק או פעוט אשר אינם מפותחים באופן התואם לגילם, מזמינים אצל הוריהם יתר הגנה ועזרה, אינני יודעת אם זה המצב אצלכם.
    לקראת הכניסה לגן הייתי משלבת לאורך השבוע דמויות נוספות שימרו על בנך במהלך שעה-שעתיים מהיום-סבא/סבתא, ביביסיטר וכו'. במהלך הערב הייתי מאפשרת לאביו לטפל בו-מקלחות, ארוחות, זאת על מנת שילמד בנך שיש עוד אנשים שיודעים לטפל בו ואפשר לסמוך עליהם מלבדך.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו