מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחכה עדיין לתשובה....תמר31/05/2010
שלום
בני בן שנה וחודש נמצא איתי בבית מהרגע שנולד.
הוא קשור אליי מאוד, לא יכול להיפרד ממני כלל ועל כן אני ממעטת ביציאותיי.
לאחרונה נראה שלא מספיק לו שאני נמצאת בסביבתו, הוא ממש "נדבק" אליי, הוא אוחז ברגליי ונגרר אחריי. זה קורה בעיקר בבוקר ובצהריים כשהוא מתעורר מהשינה.
אני מקדישה לו המון תשומת לב, משחקת איתו, שרה לו, מדברת איתו, מחבקת ומנשקת אותו בלי סוף.
הוא כמעט ולא מסוגל להיות עם עצמו לבד. הוא חייב שאני אהיה צמודה אליו כל הזמן ואם לא אז הוא רודף אחריי.
האם זה נורמלי???
אני מפחדת נורא כי בספטמבר אני מתכוונת להכניס אותו למעון ובטח יהיה לו נורא קשה וטראומטי.
יש לך המלצות בשבילי???
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אתם מחליטים למי לענות ולמי לא?
תמר02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה עדיין לתשובה
תמר09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם מדלגים עליי???
תמר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפרדות ועצמאות
אודט בוקאי14/06/2010שלום תמר
אכן יש לך סיבה לחשוש לגבי כניסתו של בנך למעון, כאשר הוא מתקשה להפרד ממך בעודו בבית, עם זאת אני מאמינה כי המודעות שלך לקושי שלו ולצורך שלך בייעוץ, תאפשר לך להתחיל בתהליך של שינוי.
כדברייך היית עם בנך בבית מיום הוולדו באופן צמוד, והוא אינו רגיל לראות את עצמו בלעדייך. באופן רגיל, תינוקות בגיל זה אכן תלויים במובנים רבים בהוריהם, להאכלה, להלבשה, לניידות ולהרגעות. עם זאת, איכות התלות הולכת ומשתנה ואיתה גם אופי הקשר בין התינוק ואמו. נשמע כי הקשר שלך ושל בנך טרם עבר שינוי זה, מה שמשפיע באופן ישיר על התפתחותו הרגשית-חברתית של בנך. אני תוהה עד כמה את מאפשרת לו מרחב לתסכול, בטרם את מגישה לו עזרה במצבים בהם הוא מתמודד עם קושי. באופן זה, תינוקות לומדים באופן הדרגתי לגלות את יכולותיהם ולסמוך על כוחותיהם שיעמדו לעזרתם בעת הצורך. השהייה הכה קרובה שלך לצד בנך במהלך היום אינה מאפשרת לו לגלות את נפרדותו ממך ובמקום למצוא פתרונות בכחות עצמו הוא מחפש אותם אצלך.
חשוב שתמנעי מלהגיש לו עזרה מיידית, שתאפשרי לו ללמשל לגלות צעצועים ולחקור אותם באופן עצמאי, מבלי שתציגי אותם בפניו ותרגישי צורך לעניין אותו לאורך היום.
לעתים תינוק או פעוט אשר אינם מפותחים באופן התואם לגילם, מזמינים אצל הוריהם יתר הגנה ועזרה, אינני יודעת אם זה המצב אצלכם.
לקראת הכניסה לגן הייתי משלבת לאורך השבוע דמויות נוספות שימרו על בנך במהלך שעה-שעתיים מהיום-סבא/סבתא, ביביסיטר וכו'. במהלך הערב הייתי מאפשרת לאביו לטפל בו-מקלחות, ארוחות, זאת על מנת שילמד בנך שיש עוד אנשים שיודעים לטפל בו ואפשר לסמוך עליהם מלבדך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)