מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלת נורא וכואבת-חברויות לביתייעל01/06/2010
שלום רב
אני נורא מתוסכלת וכואבת -זקוקה לעצה הכוונה בנושא.
הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים ילדה מתוקה ממש
אתמול הלכתי איתה לגן שעשועים ושם היא ראתה ילדה מהגן קטנה ממנה חושבת שהיא בת שנה ושמונה משהו כזה.
ביתי היקרה רצתה לשחק עם הילדה הזאת
אבל הילדה הזאת כל הזמן ברחה אולי בגלל שהיא קטנה ועוד לא מבינה עניין של משחק עם ילדים.
בכל מקרה הבת שלי באה לידי לשבת נתתי לה אגס והסתכלתי עליה וראיתי שהיא כמעט בוכה.
נורא כאב לי. הלב נצבט לי ממש.
אין לי חברים שיש להם ילדים בגילה וכך אפשר להפגש איתם אחר הצהריים.
רוב ההורים בגן של ביתי די מתנגדים למפגש אחר הצהריים כל אחד בטענה אחרת. שהם הולכים לגני שעשועים אבל הם הולכים בארבע עד חמש אחרי הגן אבל הבת שלי נמצאת בגן עד אחת ונכנסת לישון יותר מאוחר מהם וקמה בארבע וחצי ועד שיוצאים זה חמש לערך שכבר הילדים מהגן לא נמצאים.
רציתי לשאול אולי מישהי מכן יודעת על מרכז או על קבוצות של מפגשים עם ילדים בני גילה מפגשים קבועים?
נורא אשמח ליצור לביתי חברויות עם כמה ילדים שיהיה לה קבוע וכיף להפגש אחר הצהריים. אפשרי בתשלום אם את מכירה מפגשים כאלו של ילדים בני שנתיים פלוס או לא בשתלום. אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח יחסים חברתיים אצל פעוטות
מיכל דביר קורן17/06/2010שלום נועה,
אני מבינה את כאבך על התחושה שבתך אינה פוגשת חברים בשעות אחר הצהריים, ואת רצונה ליצור קשרים חברתיים. אכן בהעדר "מסגרת" שבה ניתנת ההזדמנות ליצירת קשרים, קשה לעשות זאת. אולם חשוב לי לומר כי בתך אינה "מבודדת": היא נמצאת בגן עד לשעות הצהרים, ושם ישנה הזדמנות רבה לקשרים קבועים ומתמשכים במידה הנחוצה בגילה. היא עדיין צעירה מכדי ליצור קשרי חברות שהינם מעבר למפגש קצר לצורך משחק שלא בנוכחותך, ילדים בגילה עדיין נוטים לשחק משחק "מקביל" ופחות במשחק "הדדי", משותף, אני בטוחה שהגן מספק זאת עבורה.
על מנת להקל עלייך את הדאגה, אני מציעה לך לפנות לגננת שלה ולהתעניין עם מי מבין הילדים בתך נוהגת לשחק, וכך תוכלי להעמיק קשרים אלה באופן יזום: להזמינם לבתכם או להציע להיפגש בשעה קבועה בגינה. תוכלי כך לברר גם מה מידת המעורבות החברתית שלה, האם בגן היא כן נוהגת לשחק באופן קבוע עם אחרים?
בנוסף, על מנת ליצור לה הזדמנויות נוספות למפגש, תוכלי לקחת אותה למשחקיות או לפעילות המיועדות לבני גילה כמו שעת סיפור בספריה, חוג מוזיקה המשותף להורים ולילדים וכדומה. אני משוכנעת שכאשר היא תזדקק פחות לשנת-צהרים, תוכלי להתאים את עצמך לשאר הילדים בגן. כעת, זה עדיין לא נחוץ באותה המידה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה אזור את גרה, נועה?
אודליה17/06/2010אני גרה באלפי מנשה ונמצאת המון בפארק בכפר סבא- נשמח להיפגש איתך ועם המתוקונת שלך אם את מהאזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)