מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קורס אנגלית לתינוקותעדי06/06/2010
1.בעלי ואני לא דוברי אנגלית אבל כן חשוב לי שהוא ירכוש את השפה.
האם זה מתאים לתינוק בן 8 חוד' בערך למרות שאנו עדיין לא יודעים באמת את יכולתו המילולית.
יש את הקורסים של הלן דורון האם אתן מכירות? ממליצות?
2. לגבי טלוויזיה ..אני דיי נגד טלוויזיה אבל לפעמים חוששת שאולי אני מחסירה ממנו איזשהו גירוי חשוב, איזשהם כישורים שאולי הטלוויזיה נותנת. מה דעתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפות זרות וטלויזיה לתינוקות
מיכל דביר קורן17/06/2010שלום עדי,
איני מכירה את הקורסים של הלן דורון ואני מניחה שבנושא לימוד השפות תמצאי עמדות ודעות שונות מצד אנשי מקצוע.
בתחום התפתחות הילד מקובל לומר כי ילדים יכולים לרכוש שפות בצורה מצויינת אם אין להם בעיות שפתיות והתפתחותיות אחרות. אולם ילדים שסובלים מקשיים שפתיים עשויים רק להתבלבל ולהיפגע מכך. מכיון שאצל תינוקות צעירים לא ניתן לדעת האם יש בעיות כאלה, מוטב שלא לבלבל את הילדים בשפות נוספות על אלו שהם שומעים בבית באופן טבעי, כיון שזו הדרך שלהם ללמוד ולהכיר את העולם, לחוש בטחון בו. אם מדובר בשפת אם השונה מהשפה בסביבתו של הילד, הרי שיש לעיניין ערך רגשי נוסף, אולם מכיון שלא זה העניין, אני מציעה שתמתינו בסבלנות ותנו לילדכם חשיפה הדרגתית מותאמת.
לגבי טלוויזיה. צפיה בטלוויזיה אינה מומלצת לתינוקות. יתר על כן, במדינות מערביות מסוימות ממליצים למנוע צפיה בטלוויזיה עד גיל שנתיים, בגילאים 2-5 להגביל לחצי שעה ביום וגם לאחר מכן להגביל את שעות הצפייה של ילדים. בישראל אומנם אין חוקים רישמיים כאלה, אבל את יכולה לעשות זאת בעצמך..... לגבי תינוקות צפייה ממושכת בטלויזיה הינה גירוי מזיק ואין שום כישורים שהוא יכול ללמוד רק כך. יש מספיק ספרים, קלטות אודיו, צעצועים ובעיקר אינטראקציה חברתית אנושית מהם יכול ללמוד. סמכי על הנטיות של עצמך....
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)