ילדה בת שנה ותשעה חודשים הולכת לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ותשעה חודשים הולכת לגן
    רינת
    08/06/2010

שלום

אני נורא מתלבטת ולא יודעת מה לעשות, יש לי ילדה ושמה עדי, בת שנה ותשעה חודשים.
    ראיתי בשבילה גן נראה טוב, גננת שהיא בעל הגן נחמדה. עדי אמורה להיכנס לגן ממש עכשיו, אין לי הרבה ברירות אני עתידה ללדת עד סוף יולי, ולא רוצה להכניסה בספטמבר.
    רוב הילדים בקבוצה שלה הם מעל שנתיים ועד שלוש, הכי קטן שנתיים, כמובן שזה אמור להשתנות בספטמבר. הגננת מאוד מאוד מקפידה על גבולות בגן, אפילו מתפארת בזה. מהתרשמותי זה א,ב אצלה. אציין כי היא עושה זאת בדרכי נועם. אפילו כשהגישו לילדים אוכל הם ישבו בכיסא וחיכו עד שלכולם יהיה ועד שהיא תאמר להם בתיאבון, האם זה טוב???? זה נראה קצת כמו רובוטים?
    זה הגן הראשון שהבחנתי כי הילדים ממש ממושמעים, יושבים בריכוז יפה, לכל אחד יש את המקום שלו, ובכלל באוכל, שזה שעה שרוב הילדים כבר עייפים.
    עדידוש היא ילדה טמפרמנטית מאוד מתקשה לשבת יותר מ 7 דקות וזה גם לאחרונה. מגיל 0 היא הייתה כזאת, סקרנית שובבה ומאוד חכמה, בעגלה תמיד התקשתה לשבת וגם באוכל, מחפשת תמיד שישתוללו איתה, לא יודעת להעסיק את עצמה לבד , לא יושבת לבד ומשחקת- אולי כמה דקות, לא יותר מ3. מתקשה בלהירדם.
    שאלתי היא האם הגן מתאים לה, האם אפשר בכלל לצפות מילדה בגיל הזה ועוד אחת כמו עדי לשבת בריכוז, רובם שם גדולים וכן מסוגלים, הפחד שלי הוא שזה רק יתסכל אותה, מבקשים\ מנסים ללמד אותה משהו שהיא בכלל לא מסוגלת, או שזה באמת משהוא שאני אולי תרמתי לו והיא כן מסוגלת?! שאלתי את הגננת מה היא תעשה במקרה והיא לא תרצה לשבת, היא ענתה לי כי היא תושיב אותה על הברכיים...והיא תשב ויש תכנים מעניינים וכדומה. מהיכרותי את עדי לא נראה לי שזה ילך לה.
    אני כבר מיואשת מחפשת גן כבר קרוב לחצי שנה, מה לעשות האם אני צריכה להמשיך לחפש, המסגרת הזאת לא מתאימה לה - יותר מדי עם גבולות, או שהגננת צודקת?

לעזרתך אודה.

רינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טמפרמנט

רביד
    09/06/2010

הי רינת,

יש לקחת בחשבון המון שיקולים לפני שבוחרים גן, אבל את יודעת הכי טוב מה נכון לך כאמא ובעיקר לעדי שלך. תיארת ילדה עם שמחת חיים עם טמפרמט פעיל, ילדה שרגילה להשתולל ולהנות ופחות רגילה לשבת ולהעסיק את עצמה לבד או להקשיב לגבולות מאוד ברורים.
    אולי כדאי לבדוק עוד אופציות עבורה, באיזה אזור אתם מתגוררים?
    אין ספק שבכל גן שלא תבחרי תידרש ממך ומעדי יחד תקופת הסתגלות למסגרת, בה עדי תבחן הן את הגננת ואת חבריה לקבוצה והן אותך כאמא.
    את מעלה המון ספקות לגבי הגן הספציפי הנ"ל ולדעתי ברגע שיש ספק אין ספק - כלומר כניראה זה לא מה שמתאים עבור ביתך. אבל ההחלטה היא שלך כמובן!

מעבר לשאלת הגן, יש המון טיפים כיצד להקל על הילדה להתעסק במשחק לבדה, או ללכת לישון בכייף (הכל קשור יחד).

בכל מקרה שיהיה הרבה בהצלחה,
    רביד חכמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת שלום רב

אילנה וינר-ריבקה
    11/06/2010

אני מבינה שאין לך ברירה אלא להכניס את הילדה לגן. לפי דבריך הגן נראה בסדר מבחינת הגננת והסביבה. יחד עם זאת, לא ניראה לי זמן מתאים להכניסה למסגרת דווקא עכשיו, לקראת הלידה של האח. מדובר בשני אירועיים משמעותיים ועלולים לגרום למשברים אצל ביתך ואם יש אופציה אחרת כגון לקבל עזרה מבני משפחה עד ספטמבר, עדיף, ללא ספק.

שיהיה בהצלחה.
    ולידה קלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו