שואלת שוב, בכי היסטרי מכולם חוץ מאמ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב, בכי היסטרי מכולם חוץ מאמ
    ליאת
    08/06/2010

שלום,

יש לי תינוקת מקסימה ראשונה בת חמישה חודשים. נולדה קצת לפני הזמן ובחורף ולכן בחודשיים הראשונים כמעט ולא יצאנו מהבית, כך שהייתה בעיקר איתי ועם בעלי. מגיל שלושה חודשים דווקא יצאנו הרבה, היא הייתה בחוג התפתחות וראתה ילדים ואנשים אחרים ושמחה על האינטראקציה, אבל לאחרונה, לפני כחודש החלה לבכות בכי היסטרי בכל פעם שאדם אחר (חוץ ממני ובעלי) לוקח אותה על הידיים, כולל מהסבא והסבתא. הבכי נפסק רק כאשר היא חוזרת לידיים שלי. הדבר המוזר הוא שלפני כשבוע הגיעה מטפלת ודווקא ממנה היא לא בוכה כלל.
    מה אפשר לעשות במצב כזה? איך מרגילים תינוקת לא לבכות אצל אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בכי היסטרי

אילנה וינר-ריבקה
    11/06/2010

אמא שלום רב

יתכן וביתך מתחילה (מאד מגדם יחסית) להראות סימנים של חרדת זרים. דבר נורמטיבי ותקין.
    כדאי שהיא תשאר עם סבתא בלעדיך כדי שתיצור קשר אינטימי יותר עם סבתא. עם אנשים שאין לה מספיק קשר, אין טעם לנסות לשכנע את ביתך, אפילו אני ממליצה שתתנו לביתך זמן על הידיים שלך במקומות עם אנשים זרים ורק לאחר שהיא מגלה עניין בסביבה להעביר אותה לרצפה או לידיים אחרות.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו