מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 11.5, נושכתטל09/06/2010
שלום, ביתי בת 11.5 חודשים, מתוקה, חברותית מאוד, מבינה הכל, בקיצור, טפו, טפו, הכל תקין.
בחודש האחרון לערך, היא התחילה לנשוך. היא עושה את זה בעיקר כשיש אנשים נוספים בבית (חברים, סבא סבתא). זה נראה שהיא עושה את זה לצורך משיכת תשומת לב. אני מגיבה בנחרצות: אומרת לא תקיף ואף מרחיקה אותה ממני. זה רק מדרבן אותה יותר: היא מחייכת אליי חיוך ממזרי וממשיכה...
מה ניתן לעשות? האם להמשיך עם הלא? האם לנסות להסית את תשומת ליבה מהעניין? האם להתעלם? האם זה נורמלי?
אציין שבמשפחתון שלה אין תלונות על זה שהיא נושכת. כמו כן אציין שיוצאות לה שיניים (יש לה כבר 4) והיא די סובלת מזה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
רביד09/06/2010שלום טל,
נשיכות הרבה פעמים הן צורך של הילד להתבטא, כאשר הוא לא יודע לעשות זאת במילים עדין.
עלייך להיות ברורה לחלוטין במסר שזה אסור, וזה לא נעים (ללא חיוכים וצחוק) ולנסות להבין באלו מצבים זה קורה, האם יש דברים מסויימים שמעוררים תגובה כזו? תנסי להבחין מתי זה קורה, באילו מקרים וליד מי? האם היא מנסה לומר לך משהו בכך?
אני התנסתי באותו המצב עם בני שהרהב לנשוך בגן, והבנו לאחר תהליך שהוא מנסה להביע את עצמו או תוסכל ואין לו את הכלים כיצד להתמודד.
האם יתכן שזה המצב?
בכל מקרה בהצלחה, אני יודעת שזה לא פשוט המצב.
רביד חכמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
טל10/06/2010קודם כל תודה.
אבל לא נראה לי שזה מתסכול כי היא עושה את זה דווקא כשכיף לנו ואנחנו משחקות ביחד. זה יכול להיותצ יחד עם חיבוקים שלנו אבל בעיקר כאשר יש אנשים נוספים בסביבה. זה סוג של תשומת לב נראה לי ואם אני מגיבה לזה (ואני מגיבה מאוד בתקיפות), היא בעצם משיגה את תשומת הלב, לא? כשאני אומרת לה לא! היא נותנת לי מבט שובב וחיוך מאוזן לאוזן וגם כשאני מרחיקה אותה ממני, היא חוזרת ומנסה לנשוך שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיכות
אילנה וינר-ריבקה11/06/2010את מגיבה נכון, תמשיכי עם ה"לא" האסרטיבי ואל תחייכי חזרה כאשר היא חייכת. כדאי בנוסף לתת לה חפצים שהיא יכולה לחקור עם הפה ולנשוך. כדאי להציע לה מייד כאשר היא נושכת ולהגיד "זה בסדר לנשוך".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)