מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה ממוצץירדן10/06/2010
מתי כדאי לגמול ממוצץ?
ביתי בת ה-3 קשורה למוצץ שלה ואנו מנסים להקטין את השימוש בו לשינה ולמצבים קיצוניים באמצע היום (הרגעה ממכה וכו'). היא מודעת לנושא וכשמבקשים ממנה לשים את המוצץ בתיק היא מבקשת עוד קצת ואני רואה שהיא ממשיכה למצוץ בחוזקה ולהגניב עוד מספר מציצות לפני שהיא מחזירה אותו לתיק (כמו גמילה מסיגריות שלוקחים רק עוד 2 שכטות...).
לא תכננתי להתחיל גמילה ממוצץ והיא עדיין לא מוכנה לוותר עליוץ התחלתי לספר לה שכשהיא תגדל לא יהיה לה מוצץ כמו שלמבוגרים אין מוצץ והיא לא מוכנה לשמוע על זה... היא הודיעה לי שהיא לא רוצה להיות גדולה.
בכל מקרה השיננית שלנו אמרה שבערך בגיל 3 כדאי לגמול ממוצץ כי זה מתחיל לשנות את צורת החניכיים ויכול ליצור נזק בלתי הפיך למבנה הפה.
מה לעשות?
אני מנסה להוציא לה אותו לאחר שהיא נרדמת וחצי שעה אחר כך אני מוצאת אותה שוב עם המוצץ... אם אני מעלימה אותו.. היא מתעוררת ומבקשת שנביא לה מוצץ כי היא לא מוצאת ואתו כך שברור שהיא צריכה אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
אילנה וינר-ריבקה11/06/2010כדאי לעשות את הגמילה בשיתוף ביתך, לא לעשות מניפולציות. כדאי שהיא תהיה אקטיבית בתהליך. למרות שאתם מחליטים עבורה במקרה זה. כדאי לעשות טקס פרידה ולפניו, להכין אותה לקראת הגמילה. לאחר שטקס אין יותר מוצץ ואתם ההורים יצטרכו להרגיל אותה להירגע בדרכים אחרות. אל תשמרו מוצצים למקרי חרום.
תעשו את הגמילה כאשר אתם ההורים מוכנים ופנויים להכיל את הילדה. אםפ האתם עובדים קשה ועייפים יתכן ולא יהיה לכם כוח להרגיע את הילדה ולרוצו לקנות מוצץ נוסף או לאבדו סבלנות ותכעסו עליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)