גמילה ממוצץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ
    ירדן
    10/06/2010

מתי כדאי לגמול ממוצץ?
    ביתי בת ה-3 קשורה למוצץ שלה ואנו מנסים להקטין את השימוש בו לשינה ולמצבים קיצוניים באמצע היום (הרגעה ממכה וכו'). היא מודעת לנושא וכשמבקשים ממנה לשים את המוצץ בתיק היא מבקשת עוד קצת ואני רואה שהיא ממשיכה למצוץ בחוזקה ולהגניב עוד מספר מציצות לפני שהיא מחזירה אותו לתיק (כמו גמילה מסיגריות שלוקחים רק עוד 2 שכטות...).
    לא תכננתי להתחיל גמילה ממוצץ והיא עדיין לא מוכנה לוותר עליוץ התחלתי לספר לה שכשהיא תגדל לא יהיה לה מוצץ כמו שלמבוגרים אין מוצץ והיא לא מוכנה לשמוע על זה... היא הודיעה לי שהיא לא רוצה להיות גדולה.
    בכל מקרה השיננית שלנו אמרה שבערך בגיל 3 כדאי לגמול ממוצץ כי זה מתחיל לשנות את צורת החניכיים ויכול ליצור נזק בלתי הפיך למבנה הפה.
    מה לעשות?
    אני מנסה להוציא לה אותו לאחר שהיא נרדמת וחצי שעה אחר כך אני מוצאת אותה שוב עם המוצץ... אם אני מעלימה אותו.. היא מתעוררת ומבקשת שנביא לה מוצץ כי היא לא מוצאת ואתו כך שברור שהיא צריכה אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

אילנה וינר-ריבקה
    11/06/2010

כדאי לעשות את הגמילה בשיתוף ביתך, לא לעשות מניפולציות. כדאי שהיא תהיה אקטיבית בתהליך. למרות שאתם מחליטים עבורה במקרה זה. כדאי לעשות טקס פרידה ולפניו, להכין אותה לקראת הגמילה. לאחר שטקס אין יותר מוצץ ואתם ההורים יצטרכו להרגיל אותה להירגע בדרכים אחרות. אל תשמרו מוצצים למקרי חרום.
    תעשו את הגמילה כאשר אתם ההורים מוכנים ופנויים להכיל את הילדה. אםפ האתם עובדים קשה ועייפים יתכן ולא יהיה לכם כוח להרגיע את הילדה ולרוצו לקנות מוצץ נוסף או לאבדו סבלנות ותכעסו עליה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו