מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה - בת שנהשני12/06/2010
בתי בת שנה עד לפני כחודש ישנה במיטה לידנו במיטה לפני חודש העברנ ו אותה לחדר משלה.
הקושי העיקרי איתו אני מתמודדת היא עם סגאת ההשכבה.
היא פשוט לא מפסיקה לצרוח מהרגע שאני מניחה אותה במיטה,
נעמדת , תופסת בסורגים וצורחת.
אני מנגד אומרת לה שאמא פה , שעכשיו אנחנו הולכים לישון , יושבת לצידה
מלטפת מחבקת אך הילדה בשלה . אני מורידה אותה מעמידה לשכיבה והיא צורחת
ונעמדת שוב. הלב שלי מתכווץ. אני מרגישה כאילו אני מתעללת בילדה שלי.
הרי ברור לי שאם אני ירים אותה ויניח אותה במיטה שלי היא תוך שניה תפסיק לבכות
ולהירדם (מנסיון) אני פשוט מתקשה לנוכח העובדה שכול השכבה גורר אחריה רבע שעה
של בכי ותחנונים של הנסיכה שלי. זהו המחיר של שימת גבולות ?
האם אין נזק בדרך זו ?
אשמח לעצה.
תודה
+ האם אני שוגה כאשר אני מאפשרת לה בשינת צהריים ביום שישי לישון איתי במיטה ?
זה מבלבל אותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת הרגלי שינה
מיכל דביר קורן23/06/2010שלום שני,
מדברייך אני מבינה שבתך ישנה עד כה במיטה סמוכה לשלכם, אך לא במיטתכם, ואילו החידוש הוא במעבר לחדר נפרד, לא כן? אם כך, איך היא הייתה נרדמת קודם לכן? האם גם כן בבכי ובהתנגדות להשכבה, או שמא הייתם מאפשרים הירדמות איתכם ובהמשך מעבירים אותה? בכל מקרה, המצב היום הוא שעליכם לעזור לה ללמוד להירדם בכוחות עצמה במיטתה, ועל מנת שתצליח לעשות זאת יש לתת לה הזדמנות לעשות כך. אם תהיי איתה ותציעי לה חלופות כמו הירדמות על הידיים או במיטה שלכם, היא לא תוכל ללמוד שיש ביכולתה להרגיע את עצמה ושאתם סומכים עליה שהיא תוכל לעשות זאת. יתכן שהתהליך יהיה כרוך בבכי ובהתנגדות - זה הרי לא קל ללמוד משהו חדש - אולם הרווח של כולכם לטווח הארוך משמעותי הרבה יותר. אני מניחה שאם תהיי משוכנעת שזה לטובתה (והורים אחרים אולי יחשבו אחרת), יהיה לך קל יותר לעבור את זה יחד איתה מבלי לחשוש שאת מזיקה לה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)