בן שנה וארבעה חודשים לא רוצה את אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וארבעה חודשים לא רוצה את אמא
    אודליה
    13/06/2010

יש לי בן מקסים בן שנה וארבעה חודשים, הוא הבן הראשון שלי וכמובן האהבה שלי אליו אין סופית. הבעיה היא שכשבעלי ואני איתו הוא מעדיף את בעלי. גם כשאחותי בסביבה הוא מעדיף שהיא תרים אותו ואם במקרה הוא אצלי בידים הוא ממש קופץ ממני אליה עד שהוא כמעט "עף" לי מהידים.
    למרות שהוא הבן הראשון שלי יש לי המון
    ניסיון בגידול ובטיפול בילדים,ואני מבינה שמשהו כאן לא ממש הגיוני... עליי לציין שבעלי איתו בבקרים ( עד ספטמבר ואז הוא יהיה בגן) ולכן מאוד קשור אליו. אני איתו מ 14:00בצהריים ועד שהולכים לישון. אחותי ואני גרות באותו בית, אחותי עם בנה בן השנתיים וחודשיים ובעלי ואני והילד. אחותי טוענת שיש לבני את " תסמונת הבן השני", כי יש את האחיין שלי והבן שלי רוצה אותה כי הוא מקנא בבן דודו.. אני לא מבינה את זה. אני משקיעה המון זמן עם בני, יוצאת איתו לגינה כמעט כל אחר הצהריים, מטיילת איתו בעגלה, משחקת איתו , מקפיצה אותו, רוקדת איתו, מדגדגת אותו... למה הוא לא מתחבר אליי? אם אנחנו לבד- אחד על אחד- אין בעיה, הוא נהנה איתי ומשחק איתי ואני לא מרגישה שהוא סובל. אבל אם בעלי או אחותי בסביבה הוא לא רוצה להיות איתי בכלל. לפעמים אני לא מרשה לו ללכת אליהם, והוא מתחיל לבכות ולבעוט ומנסה לרדת ממני. אם הוא רואה אחד מהם הולך הוא פורץ בבכי מר. איתי הוא בחיים לא מגיב ככה. כשאני באה הביתה הוא מחייך אליי והולך רחוק ממני, לצד השני. אם אני עושה כאילו אני הולכת ומציצה מהצד לראות איך הוא מגיב אני רואה שזה ממש לא מדגדג לו.. אם אנחנו בחברת אנשים אחרים הוא בא אליי בלי בעיות, אבל גם זה לא תמיד. מה עושים? איך אפשר לזכות באהבתו???
    תודה מראש על התשובה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדיין מחכה...

אודליה
    16/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה...

אודליה
    18/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וארבעה חודשים

אילנה וינר-ריבקה
    18/06/2010

אמא יקרה שלום רב

נשמע שבנך מבין טוב טוב שאימו עסוקה בשאלות "האם הוא אוהב אותי?". נשמע שאת מעט מאוכזבת ומקנא בצורך שלו להיות עם אבא או עם דודה שלו.
    על פי הדיווח שלך, נשמע שהוא ילד שמח ושמקבל אהבה מכל בני המשפחה. לכן, אין סיבה לדאגה. גם לא נראה שבנך אינו אוהב אותך, אולי הוא מרגיש צורך להיות עם בני מש]חה אחרים ולגוון, לקבל סוג שונה של יחס. וזה בסדר גמור! אין טעם למנוע ממנו להתקרב למי שהוא רוצה. להיפך, כאשר הוא שם לב שאת כל כך עסוקה בלהגביל אותו שיהיה איתך יותר מאשר עם בני משפחה אחרים, הוא יכנס למאבקי שליטה וירצה דווקא ללכת לאחרים. וזה עדיין לא אומר כלל שהוא לא אוהב אותך.
    כדאי שתתפלי ברגשות אלה בינך ובין עצמך, תבדקי מה גורם לך להרגיש נטושה. לעיתים אנו מפרשים את ההתנהגות של הילדים באופן לא נכון ומה שאת מפרשת כנטישה וחוסר אהבה סביר להניח כי מדובר בצורך שלו לחקור את העולם ואת האנשים השונים סביבו.
    יתכן כמובן שישנו קושי בקשר בינך לבין בנך. דבר שניתן לטיפול ע"י פסיכולוג התפתחותי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו