בת שנה שמרביצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה שמרביצה
    ליאת
    14/06/2010

שלום ,

ביתי בת שנה בדיוק, נמצאת אצל מטפלת שהיא מאוד אוהבת להיות אצלה ולאחרונה כשהיא לא מסכימה על משהו היא מרביצה לי/לאבא שלה.

כשאני תופסת לה את היד היא צוחקת ומנסה להצחיק אותי וכשאני עדיין במבט כועס היא "מעבירה נושא " ומנסה להסיח את דעתי. אני מסבירה לה שלא מכים ושזה לא נעים ועכשיו תלטפי את אמא , היא מתעקשת שלא לעשות זאת ויתרה מכך היא אפילו לא מסתכלת לי בעיניים.

ניסיתי "להעניש " אותה מספר פעמים והנחתי אותה על הרצפה והסברתי שאמא לא תרים אותה ולא תשחק איתה עד שהיא תפסיק להרביץ .היא בוכה בהיסטריה ולאחר כמה דקות אני מרימה אותה ואומרת לה יותר לא מכים .היא נרגעת עד לפעם הבאה שמשהו מרגיז אותה.

יש לציין שהיא עושה זאת לי , לאבא שלה ולאחותי הגדולה בלבד.

מה עושים????? אני לא מוכנה לקבל התנהגות כזאת בשום שלב של חייה!

תודה מראש וסליחה על אורך השאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה שמרביצה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי...

ליאת
    15/06/2010

..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים???

ליאת
    17/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

?
    21/06/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה שמרביצה

אילנה וינר-ריבקה
    24/06/2010

אמא יקרה שלום רב

בגיל של ביתך ילדים בודקים גבולות כמעט ללא הפסקה, לפעמים מגיבים בתוקפנות פיזית כלפי אחרים., מרביצים, נושכים. מדבריך אני מבינה שביתך מרביצה לך ולבעלך כאשר היא מתוסכלת ואולי כועסת. לכן, אין טעם לבקש שהיא תלטף לאחר שהרביצה. כדאי כן לתת ל דוגמאות של דרכים מקובלות של ביטוי כעס ותסכול. למשל, כאשר היא מרביצה, תגידי לה בטון דיבור אסרטיבי וברור "לא מרביצים". בהמשך במקום לגרום לה לבכות, תשקפי לה את הרגש שלה, ניתן להגיד בשמה "אימא את לא נתת לי לגעת בחשמל, אוף, אני כועסת עליך". השיקוף יתן לילדה מודעות לגבי רגשותיה ובנוסף, היא מקבלת "כלי" להשתמש בפעם הבאה שתיכעס.
    את צודקת בכך שאת לא מסכימה עם התנהגותה התוקפנית, אך כדאי לזכור שאסור להרביץ אך מותר לכעוס. תפקידכם כהורים במקרה זה הינו ללמד את הילדה איך מותר לכעוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו