מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה לגן עירייה...אפרת15/06/2010
בשנה הבאה ביתי תהיה בת שלוש וחצי ותכנס לגן עירייה, בשנה האחרונה היתה בפעוטון- מדהים!!! אני נהנית מכל רגע ברוך ה. אני מאמינה שהכניסה תלווה בקושי אך גם את זה נעבור! שאלתי: האם יש צורך להכיר לה אץ הגן מעכשיו (זא לבקר) או שעדיין מוקדם מדי? אנחנו מדברות על זה וגם פעוטון מדברים על זה ששנה הבאה היא עוברת לגן של גדולים... אני מאמינה שהכניסה תהיה הדרגתית! אך האם יש צורך לדעתכן ללכת כבר לביקור ראשון כדי שהיא תראה על מה אנחנו מדברים??? או שלחכות עד תחילת השנה? תודה מראש על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למסגרת חינוכית חדשה
מיכל דביר קורן23/06/2010שלום אפרת,
הרצון שלך להתכונן ולהכין את בתך לקראת השינוי מרשים ומעורר הערכה, אולם אני חושבת שהצורך בהסתגלות לשינוי הוא כרגע יותר שלך ופחות שלה.....לבתך נותרו עוד למעלה מחודשיים עד לכניסתה לגן החדש, מתוכם תהיה בוודאי חלק מהזמן עדיין בגן הנוכחי ולאחר חופשה קצרה תתחיל במסגרת החדשה. אין טעם להציף אותה כעת במידע כי מבחינתה יש עוד המון זמן עד אז, אולם בהדרגה ניתן לשוחח איתה עוד ועוד על השינויים, עד כמה שאת יודעת: שמות הגננות, מיקום הגן, ילדים שצפויים להיות איתה וכדומה, ולעזור לה בדוגמאות קונקרטיות שתוכל להבין. למשל, ניתן לדבר על זה שבגן של הגדולים כבר לא ישנים בצהרים כמו בפעוטון, או שאל הגן של הגדולים הולכים ברגל ולא נוסעים עם האוטו וכדומה. לקראת סיום החופשה ניתן לקחת אותה לאיזור ולהראות לה את המבנה ואת האיזור, אולם אני לא חושבת שיש צורך בביקור, ויתכן שזה גם לא אפשרי. הרי כעת נמצאים שם ילדים הגדולים ממנה בשנה-שנתיים וזה רק עשוי לאיים כיוון שהיא לא תוכל "לדמיין" איך זה יהיה כשהם ילכן והיא ובני גילה ישתלבו שם... זה מופשט מידי עבורה. מכיון שכל בני גילה צפויים להתחיל יחד, אני בטוחה שהגנות תעשנה היכרות הדרגתית ואיטית עבור כל הילדים באופן שיבטיח את השתלבותה הטובה.
בהצלחה וחופשה נעימה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)