בן שנה וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודשיים
    מילה
    15/06/2010

יש לי בן, בן שנה וחודשיים שלא מציית למה שאני אומרת לו כמו "לא" ואסור" כאשר אני אומרת לו שלא או אסור הוא ממשיך לעשות כאילו דווקא, אני לא יודעת מה לעשות במצב הזה, כמה פעמים לא התייחסתי ולא יחסתי חשיבות למה שהוא עושה אבל זה לא עוזר, יש מה לעשות או שהוא פשוט עדיין קטן להבין דברים כאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• מילה

מילה
    20/06/2010

למה לא עונים לי?????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות - תחילת הדרך

מיכל דביר קורן
    01/07/2010

שלום מילה,
    בנך אומנם צעיר מכדי לציית לכל מה שאת אומרת, אבל הוא בהחלט מסוגל לשמוע איסורים והגבלות ולהתחיל להבין למה את מתכוונת, ככה לומדים. תהליך של חינוך והצבת גבולות הוא איטי והדרגתית, דורש המון המון חזרות ולימוד וזה בהחלט מתחיל מהגיל הזה.
    לכן, גייסי את מיירב הסבלנות והסבירי עוד ועוד ועוד, ובמידת הצורך הרחיקי אותו בבירור מהעיניין האסור והציעי לו חלופה. למשל, אם מתקרב לחפץ שביר שעליך לקחת מידיו, לווי את התגובה במילים ("אסור לך לגעת בזה, אימא תיקח את זה עכשיו כי זה שביר ומסוכן בשבילך") ואז תצעיעי לו משהו אחרת , אטרקטיבי, לעשות ("אבל הנה בוא תראה איזה ג'ירפה חמודה מחכה לך כאן"). חשוב שההסבר שלך יהיה קצר, ברור ואסרטיבי ולא תוקפני. אם את תהיה מבוהלת או נסערת יותר ממנו הוא לא יבין ויבהל עוד יותר.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו