מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנתיים שבוחן גבולותתתתתתתשנינה16/06/2010
די היום נשברתי ...
אחרי מס' ימים שאני מוצאת את עצמי מהרגע שאני נכנסת הביתה עד שהזאטוט (ילד יחיד, בן השנתיים)הולך לישון רק רבה איתו,מסבירה ומוציאה אנרגיות במקום לבלות עימו בנעימים, המטפלת לקחה אותי לשיחה.
היא שאלה אותי איך הוא מתנהג בימים האחרונים בבית, והתלוננה כי הוא ממש בוחן גבולות, אם זה להרביץ,לנשוך,להפיל את הצלחת עם האוכל שלו ושל חבריו ועוד מעשי קונדס...
ציינתי כי גם אצלי יש מעשי קונדס ואני מנסה לא לעבור עליהם בשתיקה, לכעוס, להסביר סיבה ותוצאה וכו'...
יש לציין שהוא ילד ממושמע, ואחרי שכועסים, מסבירים הוא מפנים רק הבעיה היא לזמן קצר ):
אנא מכם,
תנו לי עצות איך לא לצאת מדעתי.
כרגע אני מתכננת ילד שני, וכל כוח והאנרגיות שהוא לוקח ממני לא ממש נותן לי חשק, האם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ליייייייייי ):
שנינה20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גבולות והצבת גבולות
מיכל דביר קורן03/07/2010שלום שנינה,
מלחמת העצמאות של בני השנתיים עשויה להיות עיניין מתיש למדי אצל חלק מהילדים, אבל זה נשמע שאת לעיתים אולי שוכחת שמדובר בזאטוט בן שנתיים. אין טעם לריב על כל דבר כי התוצאה היא מריבה אחת מתמשכת ומתישה ולכן בחלק מהדברים יש לוותר ולזרום איתו. חפשי היכן את כן יכולה לתת לו להחליט ולקבוע על מנת להעניק את תחושת הבחירה וחופש ההחלטה שלו, ולהראות לו שאת נהנית מעצמאותו. ולעומת זאת, חשוב מאוד מאוד לקבוע גבולות ברורים ולעמוד בהם, גם אם המשמעות היא בכי וכעס שלו. בדיקת הגבולות וההתנהגות התוקפנית של הילדים הופכת להיות עוד יותר עוצמתית ומתישה כשהם נמצאים באוויה לוחצת וכשהם מרגישים מאוימים, עדיף לא לכעוס אלא לנסות להישאר רגועים ונחושים ככול הניתן כשמדובר בהתנהגות אסורה: להסביר בבהירות ובמשפטים קצרים ולא להיכנס בכלל לויכוח שבסוף הוא יהיה זה שיכריע.
בתקופות מתישות כאלה מומלץ מאוד להפחית את ההזדמנויות בהן אתם נמצאים לבד, לעיתים מבוגר נוסף בסביבה יכול לסייע מאוד, נסי להתחלק עם אבא/סבתא/מטפלת עד כמה שתוכלי ונסי להתאוורר בלעדיו ככול הניתן: התעמלות, פגישות עם חברות, זמן שקט לעצמך יכולים מאוד לעזור בתקופות אלה. במידה ואת מרגישה שבכל השעות המשותפות עימו את יותר כועסת מאשר נהנית, מומלץ מאוד לפנות לייעוץ.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)